Autor:

Nakládané kyselé zelí

Střední
15 l bečka = 30 kg zelí
Zelí 30 kg
Sůl 3/4 kg
Cibule 1,5 kg
Kmín 1 balení
Kopr  
Jablka 3 ks

Postup přípravy:

Zelí nakrouhat jemně, prosypat polovinou soli a nechat až pustí šťávu. Pak vymačkat, tlačit do bečky, prosypávat nasekanou cibulí, solí, kmínem.

Kopr - buďto prosypávat - je-li sušený nadrobno - nebo vložit na dno do zelných listů. Jabka vložit na dno.

Pro naši spotřebu stačí 20 kg zelí, tj. 2/3 ingrediencí (1/5 kg soli, 1 kg cibule, zbytek stejný).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Komentáře k receptu: Nakládané kyselé zelí

Komentáře

  1. Ludmila   10.10.2013 | 12:49 | reagovat |

    Dělala jsem podle receptu, 27 kg zelí a už se kvasí druhý týden, jsem zvědavá zda-li se neskazí, jinak moc dobré , dávám paleček nahoru

    1. Ludmila   10.10.2013 | 12:58 | reagovat |

      oprava-nezkazí

  2. jirina   10.10.2013 | 0:07 | reagovat |

    Dobré je přidat 3 mrkve nakrájené a na kousky nakrájený křen a několik jablek-jadernice.Zelí je křupavé a chutné.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web