Nakládané kyselé zelí

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • 15 l bečka = 30 kg zelí
    • 30
      kg zelí
    • 0,8
      kg sůl
    • 1,5
      kg cibule
    • 1
      balení kmín
    • kopr
    • 3
      ks jablka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí nakrouhat jemně, prosypat polovinou soli a nechat až pustí šťávu. Pak vymačkat, tlačit do bečky, prosypávat nasekanou cibulí, solí, kmínem.
2
Kopr - buďto prosypávat - je-li sušený nadrobno - nebo vložit na dno do zelných listů.
3
Jabka vložit na dno.
4
Pro naši spotřebu stačí 20 kg zelí, tj. 2/3 ingrediencí (1/5 kg soli, 1 kg cibule, zbytek stejný).

Komentáře k receptu

  • Le chef du Monde
    Le chef du Monde |

    26. 10. 2013 12:36

    Dieu .. vous ne pouvez pas cuisiner du tout! Vaches!

  • Světový_kuchař
    Světový_kuchař |

    26. 10. 2013 12:33

    Omg! -_- :-X :-X :-X :-X :-X

  • Ludmila
    Ludmila |

    10. 10. 2013 12:58

    oprava-nezkazí

  • Ludmila
    Ludmila |

    10. 10. 2013 12:49

    Dělala jsem podle receptu, 27 kg zelí a už se kvasí druhý týden, jsem zvědavá zda-li se neskazí, jinak moc dobré , dávám paleček nahoru

  • jirina
    jirina |

    10. 10. 2013 00:07

    Dobré je přidat 3 mrkve nakrájené a na kousky nakrájený křen a několik jablek-jadernice.Zelí je křupavé a chutné.