Nadýchané domácí rohlíky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
8
porce
neuvedeno
autor: janapelka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 21
      g droždí
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 300
      ml mléko polotučné
    • 3
      lžička sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Část mléka zahřejeme, aby bylo vlažné, nadrobíme do něj droždí a 1 lžičku cukru, zakryjeme a na teple necháme vykynout. Tento kvásek pak přilijeme do velké mísy, kam jsme nasypali mouku a ostatní ingredience. Pořádně vařečkou zpracujeme, přikryjeme utěrkou a necháme kynout. Pokud dáte mísu na topení, vykyne poměrně rychle.
2
Po vykynutí buď můžeme na pomoučeném vále vyválet a nakrájet čtverečky, které stočíme do tvaru rohlíčků, nebo upleteme pletýnku ze tří pramenů, jak kdo chce. Nám chutná přidat do těsta trochu nastrouhaného česneku, můžeme je i plnit, např. sýrem a šunkou nebo osmaženou cibulkou, zeleninou apod.
3
Na plechu na peč. papíru je ještě necháme pořádně nakynout a potřeme rozšlehaným vejcem. Sypeme hrubou solí, kmínem, sezamovým nebo lněným semínkem.
4
Popř. můžeme lehce posypat gril. kořením nebo sl. paprikou či strouhaným sýrem. Pečeme dozlatova, po vychladnutí můžeme krájet. Jsou měkkoučké i druhý den.
5
Doba přípravy je uvedena bez kynutí.
Zařazení: Ostatní Pečiva

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.