Autor:

Nadívaný bůček II.

Střední
Ingredience
Vepřový bůček 1 kg
Sůl 1 lžička
Kmín 1 lžička
Sádlo 50 g
Hladká mouka 20 g
Nádivka
Máslo 40 g
Houska 4 ks
Vejce 3 ks
Mléko 125 ml
Sůl 1 špetka
Muškátový květ 1 špetka
Petrželka 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Bůčkem uděláme podélný řez na kapsu. V mléce rozšleháme žloutky, osolíme, přidáme koření, petrželku, rozpuštěné máslo, housku na kotičky a nakonec sníh z bílků. Kapsu naplníme nádivkou, zalijeme, bůček osolíme, okmínujeme a vložíme do pekáče kůžičkou dolů. Podlijeme horkou vodou a zvolna pečeme. Povrch přeléváme vypečenou šťávou. Když je bůček navrchu upečený, obrátíme ho, kůžičku rozkrájíme do čtverečků, znovu osolíme a pečeme dočervena. Hotové maso vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, zředíme vodou, rozšleháme, povaříme a procedíme.

Podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným červeným zelím.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bochníček plněný uzeným masem (k pivu) Domácí pečení pro každou příležitost Články z

Komentáře k receptu: Nadívaný bůček II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web