Autor:

Nadívaný bůček II.

Střední
Ingredience
Vepřový bůček 1 kg
Sůl 1 lžička
Kmín 1 lžička
Sádlo 50 g
Hladká mouka 20 g
Nádivka
Máslo 40 g
Houska 4 ks
Vejce 3 ks
Mléko 125 ml
Sůl 1 špetka
Muškátový květ 1 špetka
Petrželka 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Bůčkem uděláme podélný řez na kapsu. V mléce rozšleháme žloutky, osolíme, přidáme koření, petrželku, rozpuštěné máslo, housku na kotičky a nakonec sníh z bílků. Kapsu naplníme nádivkou, zalijeme, bůček osolíme, okmínujeme a vložíme do pekáče kůžičkou dolů. Podlijeme horkou vodou a zvolna pečeme. Povrch přeléváme vypečenou šťávou. Když je bůček navrchu upečený, obrátíme ho, kůžičku rozkrájíme do čtverečků, znovu osolíme a pečeme dočervena. Hotové maso vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, zředíme vodou, rozšleháme, povaříme a procedíme.

Podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným červeným zelím.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Odpalované pusinky s pomerančovým krémem Kouzelné plody citrusů Články z

Komentáře k receptu: Nadívaný bůček II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web