Autor:

Mozečková omáčka k ovaru

Střední
Ingredience
Vepřový mozeček 1 ks
Vývar
z ovaru
1 l
Sádlo 2 lžíce
Hladká mouka
2-3
3 lžíce
Bobkový list 2 ks
Nové koření 5 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Podravka  
Cukr 1 lžička
Ocet
troška
 

Postup přípravy:

Ze sádla a mouky uděláme jíšku, přidáme do ní bobkový list a nové koření. Rozředíme vývarem z ovaru, vmícháme naškrábaný mozeček, osolíme, opepříme, přidáme podravku a lžičku cukru, okyselíme.

Podáváme s chlebem k vařenému ovarovému masu. Je skvělé vmíchat si na talíři do omáčky křen.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Mozečková omáčka k ovaru

Komentáře

  1. Pavel   15.01.2011 | 17:27 | reagovat | závadný

    Babička a teta tuto omáčku dělaly pokaždé na zabijačce.K vařenému masu z kotle.Prostě paráda.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web