Mozečková omáčka k ovaru

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: majci

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks vepřový mozeček
    • 1
      l vývar z ovaru
    • 2
      lžíce sádlo
    • 3
      lžíce hladká mouka 2-3
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • sůl
    • pepř mletý
    • podravka
    • 1
      lžička cukr
    • ocet troška

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze sádla a mouky uděláme jíšku, přidáme do ní bobkový list a nové koření. Rozředíme vývarem z ovaru, vmícháme naškrábaný mozeček, osolíme, opepříme, přidáme podravku a lžičku cukru, okyselíme.
2
Podáváme s chlebem k vařenému ovarovému masu. Je skvělé vmíchat si na talíři do omáčky křen.

Komentáře k receptu

  • Pavel
    Pavel |

    15. 1. 2011 17:27

    Babička a teta tuto omáčku dělaly pokaždé na zabijačce.K vařenému masu z kotle.Prostě paráda.