Autor:

Mozečková omáčka k ovaru

Střední
Ingredience
Vepřový mozeček 1 ks
Vývar
z ovaru
1 l
Sádlo 2 lžíce
Hladká mouka
2-3
3 lžíce
Bobkový list 2 ks
Nové koření 5 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Podravka  
Cukr 1 lžička
Ocet
troška
 

Postup přípravy:

Ze sádla a mouky uděláme jíšku, přidáme do ní bobkový list a nové koření. Rozředíme vývarem z ovaru, vmícháme naškrábaný mozeček, osolíme, opepříme, přidáme podravku a lžičku cukru, okyselíme.

Podáváme s chlebem k vařenému ovarovému masu. Je skvělé vmíchat si na talíři do omáčky křen.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Mozečková omáčka k ovaru

Komentáře

  1. Pavel   15.01.2011 | 17:27 | reagovat |

    Babička a teta tuto omáčku dělaly pokaždé na zabijačce.K vařenému masu z kotle.Prostě paráda.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web