Autor:

Mozečková omáčka k ovaru

Střední
Ingredience
Vepřový mozeček 1 ks
Vývar
z ovaru
1 l
Sádlo 2 lžíce
Hladká mouka
2-3
3 lžíce
Bobkový list 2 ks
Nové koření 5 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Podravka  
Cukr 1 lžička
Ocet
troška
 

Postup přípravy:

Ze sádla a mouky uděláme jíšku, přidáme do ní bobkový list a nové koření. Rozředíme vývarem z ovaru, vmícháme naškrábaný mozeček, osolíme, opepříme, přidáme podravku a lžičku cukru, okyselíme.

Podáváme s chlebem k vařenému ovarovému masu. Je skvělé vmíchat si na talíři do omáčky křen.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Mozečková omáčka k ovaru

Komentáře

  1. Pavel   15.01.2011 | 17:27 | reagovat |

    Babička a teta tuto omáčku dělaly pokaždé na zabijačce.K vařenému masu z kotle.Prostě paráda.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web