"Mňamka" buchta

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • 1. těsto
    • 400
      g hladká mouka
    • 200
      g hera
    • 150
      g cukr
    • 30
      g kakao
    • 0.5
      ks prášek do pečiva
    • 1
      ks žloutek
  • Náplň
    • 3
      ks tvaroh z vaničky
    • cukr
    • vanilkový cukr
    • mléko
    • 2
      ks žloutek a sníh ze 3 bílků
    • 4
      ks jablka nakrájená na kostičky - (nebo kousky švestek, meruněk...)
  • 2. těsto
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g cukr
    • 5
      lžíce voda
    • 0.5
      ks prášek do pečiva
    • 150
      ml olej
    • 200
      g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme 1. těsto: všechny ingredience smícháme a vypracujeme do hladkého těsta, které nahrubo nastrouháme na vymazaný, vysypaný plech. Na nastrouhané těsto rozrovnáme nakrájená jablka a připravíme tvarohovou hmotu: tvarohy s cukrem, mlékem, žloutky promícháme, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
2
Náplň natřeme na jablka a uděláme 2. těsto - ušleháme vejce s cukrem do pěny, postupně přidáme ostatní suroviny a hladké těsto nalijeme na náplň, opatrně ho rozetřeme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 50 minut.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • pot
    pot |

    26. 1. 2013 09:54

    snad to bude dobre ;-) drzim palce

  • Dobrý den
    Dobrý den |

    17. 3. 2012 16:45

    Mohu se zeptat jestli můžu udělat postup bez tvarohu?

  • Ella
    Ella |

    23. 1. 2012 14:34

    Buchta se mi docela líbí, až na to že mám radši buchty hrníčkové :-\ Ale jinak dobrý! <3

  • Veronika
    Veronika |

    13. 4. 2011 15:44

    Senzační buchta,moc jsme si pochutnali :-) ;-)

  • jz
    jz |

    28. 2. 2011 21:51

    celkem složité a zdlouhavé, ale výsledný efekt stojí zato, chutná to, hezky to vypadá, jen to ovoce je v tom poněkud zbytečné, je možné dělat i bez ovoce

  • Miroslav
    Miroslav |

    8. 11. 2010 00:30

    Já moc děkuju za recept, byl vynikající. Jen jsem pridal do prvniho testa zakysanou smetanu. Tedy řříkám, jedna velká báseň.

  • Draha
    Draha |

    27. 10. 2010 20:08

    zajímalo by mě jak jste buchtu pekly když tady nejsou ingredience na 2. těsto?

  • jirka sucharda
    jirka sucharda |

    18. 2. 2010 16:46

    fuj vetsi sracky jsem necet a to sem kuchar 1 rocnikem

  • Martin Muck
    Martin Muck |

    31. 10. 2009 15:14

    Tato buchta se mi moc povedla děkuju za recept :D

  • Alena Vašicová
    Alena Vašicová |

    22. 3. 2009 11:18

    Vyzkoušela jsem taky buchtu bez ovoce a je výborná

  • Alena Hreusová
    Alena Hreusová |

    23. 4. 2008 06:33

    Buchtu som vyskúšala a je naozaj výborná. Urobila som len jednu zmenu - do cesta som dala namiesto 200 g Hery 250 g, pretože sa mi cesto nechcelo spojiť. Hodnotím známkou 1.

  • Danka
    Danka |

    27. 1. 2008 15:32

    Vyzkoušela jsem upéct tuhle buchtičku bez ovoce.Je bezvadná,vláčná.Povrch jsem po vychladnutí ozdobila čokoládovou čmáranicí a už je skoro fuč:-)