Autor:

Mleté medailonky na kapustě

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 5
Ingredience
Mleté maso - míchané 750 g
Žemle 1 ks
Cibule 3 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Slanina 10 plátek
Kapusta 1 ks
Máslo 2 lžíce
Vývar  
Šlehačka 100 ml
Tmavá jíška 2 lžíce
Petrželka  
Mleté medailonky na kapustě

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Mleté maso uněteme s předem namočenou a vymačkanou žemlí, polovinou cibule, osolíme a opepříme. Utvoříme 8-10 karbanátků. Každý karbanátek ovineme plátkem slaniny a sešpejlujeme. Očištěnou, košťálu zbavenou kapustu nařežeme na jemné proužky, které ve vroucí vodě asi 5 minut blanšírujeme. Potom ji necháme důkladně okapat. Krátce před podáváním osmažíme zbylou cibulku, až zesklovatí. Přidáme kapustu a při vyšší teplotě znovu za stálého obracení 5-8 minut opékáme. Na rozehřátém másle smažíme karbanátky z každé strany asi 7 minut a poté je udržujeme v teple. Výpek podlijeme smetanou a vývarem. Vmícháme jíšku, krátce povaříme, osolíme, opepříme. Před podáváním posypeme sekanou petrželkou a podáváme s brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Pochoutka na víkend: Steaky s cibulovými prstýnky Články z

Komentáře k receptu: Mleté medailonky na kapustě

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web