Mleté medailonky na kapustě

Hodnocení:

Moje:

60 minut
5
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g mleté maso - míchané
    • 1
      ks žemle
    • 3
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • 10
      plátek slanina
    • 1
      ks kapusta
    • 2
      lžíce máslo
    • vývar
    • 100
      ml šlehačka
    • 2
      lžíce tmavá jíška
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso uněteme s předem namočenou a vymačkanou žemlí, polovinou cibule, osolíme a opepříme. Utvoříme 8-10 karbanátků. Každý karbanátek ovineme plátkem slaniny a sešpejlujeme. Očištěnou, košťálu zbavenou kapustu nařežeme na jemné proužky, které ve vroucí vodě asi 5 minut blanšírujeme. Potom ji necháme důkladně okapat. Krátce před podáváním osmažíme zbylou cibulku, až zesklovatí. Přidáme kapustu a při vyšší teplotě znovu za stálého obracení 5-8 minut opékáme. Na rozehřátém másle smažíme karbanátky z každé strany asi 7 minut a poté je udržujeme v teple. Výpek podlijeme smetanou a vývarem. Vmícháme jíšku, krátce povaříme, osolíme, opepříme. Před podáváním posypeme sekanou petrželkou a podáváme s brambory.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.