Autor:

Meruňkové řezy V.

těsto
Hladká mouka 450 g
Máslo
Moučkový cukr 150 g
Žloutek
Prášek do pečiva 1/2 ks
Sůl  špetka
nádivka
Citronová kůra  
Hnědý rum  
Meruňkový kompot  
Tvaroh  
Vanilkový cukr  
Marmeláda
meruňková
 
Mandle
plátky
 
sníh
Bílek
Moučkový cukr 80 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Suroviny na těsto smícháme a rozprostřeme na vymazaný plech. 1/3 odložíme do ledničky. Nejlépe domácí meruňkovou marmeládu smícháme s rumem a citrónovou kůrou a natřeme na těsto. Posymeme lístky mandlí. Poklademe kompotovanými meruňkami. Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem a lžičkou dáváme kopečky tvarohu mezi meruňky. Ušleháme bílky na sníh a přidáme cukr. Došleháme. Lžičkou děláme kopečky mezi meruňky a tvaroh. Z ledničky vyndáme zbytek těsta a rozdrobíme na meruňky, tvaroh a sníh. Pomalu pečeme dozlatova.
Před podáváním můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Meruňkové řezy V.

Komentáře

  1. Ivana Samcová   18.11.2006 | 14:38 | reagovat | závadný

    Řezy jsou opravdu výborné.Dělala jsem je přesně podle předpisu, jen místo meruňkové /doma nebyla/ jsem použila třešňovou marmeládu. Určitě zopakuji.

  2. Martina   16.11.2006 | 22:44 | reagovat | závadný

    Mooc dobré řezy. Zkusila jsem je udělat i s tou Vaší kyselejší marmeládou. Už, aby zase byla meruňková sezona a můžu ho udělat s čerstvými plody.

  3. Kuchařka on-line   12.10.2006 | 11:33 | reagovat | závadný

    Jak je libo. Jinak stačí zadat "meruňk" a moučník by vyjel i se starým názvem :-)

  4. Jana.S   11.10.2006 | 13:35 | reagovat | závadný

    Prosím moderátory o změnu názvu na Meruňkové řezy. Recept se špatně vyhledává. Děkuji.

  5. . .   07.10.2006 | 18:58 | reagovat | závadný

    Opravdu zalezi na marmelade. Ja delam marmosku s pripravkem Dr. Otker 3:1 a jeste davam jen polovinu davky cukru, nez je uvedeno. Zato pridam citronovou kuru a rum. Je nakysla, malo sladka, ale tak ji mame radi. A presne takova domaci merunkova marmelada je na tento moucnik nejlepsi :)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web