Mazanec nebo vánočka

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka
část se dá nahradit hladkou moukou
1 kg
Vejce 4 ks
Tuk
Hera nebo Omega
220 g
Cukr krupice 220 g
Mléko
necelý
1/2 l
Hnědý rum 1 lžíce
Citron
z jednoho citronu
 
Sůl 1 špetka
Rozinky  
Mandle  
Oříšky  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Uděláme tradiční kvásek. Cukr, žloutky, tuk utřeme do pěny a postupně se přidává mléko, mouka a naposledy kvásek. Trochu osolíme.
Důkladně promícháme hmotu, do které jsme přidali rozinky. Vše se dělá jako na české buchty, také to necháme pod utěrkou kynout.
Po vykynutí děláme vánočky nebo bochánky a necháme je asi 1 hod. odpočinout. Potřeme je bílky a sypeme mandlemi (oříšky). Péci dáme do vyhřáté trouby (170-180 °C) a po 15 min. stáhneme na 145 °C a ještě pečeme asi 1 hodinu.
Pletení vánoček je předváděno v různých receptech. Začíná se 4 hady potom 3 a 2 a může být nahoře i 1. Jak kdo chce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Paris-Brest Odpalované těsto krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Mazanec nebo vánočka

Komentáře

  1. to nevím   24.04.2011 | 23:01 | reagovat |

    A co ti tam bude kynout?! Myslel jsem, že kyne droždí....ale že by rum také ?!?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web