Maso na paprice s cuketou a smetanou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřové maso (plec, kýta...) nebo kuřecí, krůtí
    • 400
      g cuketa mladá, neloupaná
    • 1
      ks cibule velká
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1,5
      lžíce mletá sladká paprika 1 -
    • zeleninový vývar , masa nebo z kostky
    • 250
      ml zakysaná smetana nebo smetana ke šlehání
    • hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce rozpáleného oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme osolené, opepřené, na kostky nebo nudličky pokrájené maso a restujeme do vypaření tekutiny. Pak zaprášíme paprikou, ještě krátce za stálého míchání orestujeme a ihned zalijeme vývarem (cca 1/2 litru).
2
Dusíme téměř doměkka, pak přisypeme cuketu, zalijeme smetanou na šlehání, případně ještě vývarem, povaříme tak, aby nám zůstala cuketa na skus, zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství mouky, provaříme, dochutíme a můžeme podávat.
3
Pokud budeme dávat zakysanou smetanu, omáčku po povaření cukety zahustíme stejně jako v prvním případě, ještě krátce provaříme, odstavíme a vmícháme zakysanou smetanu (pokojová teplota, ne z lednice). Pak ještě dle chuti dosolíme a podáváme.
4
Vhodná příloha je prakticky jakákoliv.

Komentáře k receptu

  • Maruška
    Maruška |

    28. 11. 2014 19:35

    Děkuji za výbornou a rychlou večeři . Chutnalo nám a nezbylo ani ň .