Autor:

Cizrna na paprice se smetanou

Snadné
Ingredience
Cizrna
-v suchém stavu
200 g
Sezamový olej  
Cibule
-velké
2 ks
Mletá sladká paprika 1 lžíce
Mořská sůl  
Pórek 1 ks
Smetana
-sójová
250 ml
Masox
-granulovaný,bio(na dochucení)
 
Citronová šťáva  
Cizrna na paprice se smetanou

Postup přípravy:

Cizrnu namočíme až na 10 hodin. Namáčecí vodu před vařením slijeme a použijeme čistou. Cizrnu vložíme do papiňáku a zalijeme tak, aby byla zcela ponořená. Stravitelnost zlepšíme přidáním mořské řasy nebo majoránky. Přivedeme k varu, pak přidáme ještě trošku vody a opět přivedeme k varu. Nesolíme! Po uvedení do varu natlakujeme a vaříme asi 35 - 40 minut. Bez tlakového hrnce vaříme cizrnu asi hodinu a půl. Cizrnu pak scedíme a vývar ponecháme na omáčku.

Ve větším kastrolku orestujeme jemně pokrájenou cibulku na sezamovém oleji. Přidáme sladkou papriku a sůl. Přilijeme vodu z cizrny. Mezitím si rozmixujeme polovinu cizrny na hustou kaši s troškou cizrnového vývaru. V hrnci, ve kterém jsme vařili cibulku ji ponorným mixerem rozmixujeme a přidáme rozmixovanou i nerozmixovanou cizrnu, přisypeme šikmo pokrájený pórek a krátce povaříme. Pro více krémovou chuť přilijeme sójovou smetanu. Dochutíme solí, citronovou šťávou a zeleninovým bio bujonem. Servírujeme s celozrnnými těstovinami nebo opečenými jahelnými či kukuřičnými knedlíky.

Jinou, ale také skvělou chuť dodá omáčce tahini a trochu česneku.

Bez pšeničného lepku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1-
4.8 10 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 10x)
Pivní vafle Vafle 5x jinak Články z

Komentáře k receptu: Cizrna na paprice se smetanou

Komentáře

  1. Alex   07.06.2015 | 21:57 | reagovat | závadný

    Bio dochucovadlo neznam a tak jsem misto nej pouzila bujon bez glutamatu. Skvele jidlo!!

  2. Hanka   16.06.2012 | 21:36 | reagovat | závadný

    Dobrý den. Měla jsem půjčenou biokuchařku Hanky Zemanové, kde byl recept "cizrna na paprice", který jsem chtěla vyzkoušet a nestihla :(. Mám otázku zda recept tady uvedený je
    z této kuchařky? Děkuji

    1. recepty73   28.11.2014 | 13:47 | reagovat | závadný

      ...s biokuchařkou jsem ještě neměl tu čest... ;-)

      1. Alex   07.06.2015 | 21:59 | reagovat | závadný

        Vtipna odpoved!!

  3. Poulová Dana   03.02.2012 | 21:25 | reagovat | závadný

    Lepší jídlo jsem dlouho opravdu neměla. Cizrnu na smetaně s těstovinami jsem měla ve vega jídelně v Mandele v Hlinsku, kterou provozuje paní Donáčková, moc dobré děkuji. 8-)

  4. Barková Eva   10.01.2012 | 19:43 | reagovat | závadný

    Sojovou smetanu jsem nesháněla a použila klasickou, bylo to dobré :-P .

  5. Katka   20.11.2011 | 16:53 | reagovat | závadný

    Bylo to vynikající!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web