Autor:

Maminčin makovec

Střední
Ingredience
Žloutek 6 ks
Cukr krupice 300 g
Polohrubá mouka 150 g
Mák mletý 150 g
Voda
vařící
12 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Žloutky začneme šlehat a pomalu přidáváme vařící vodu (pozor ať se žloutky neuvaří!). Vyšleháme do pěny, přidáme cukr, mouku, mák a nakonec sníh z šesti bílků. Hotové těsto vylijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Pečeme v předem vyhřáté troubě asi tak na 200 °C a asi půl hodiny. Upozorňuji, že tento makovec je VELMI choulostivý na nárazy, tak až budete otevírat či zavírat troubu hlavně OPATRNĚ! A až ho budete vyndavat, nikde s ním neklepněte, jinak si milý makovec kecne a nebude už tak dobrý a nadýchaný. Povede-li se Vám, přeju ať si na něj nevypěstujete závislost jako já :o)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Retro štafetky Recept od čtenářky časopisu F.O.O.D.: Retro štafetky - chuť dětství Články z

Komentáře k receptu: Maminčin makovec

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web