Autor:

Maminčin makovec

Střední
Ingredience
Žloutek 6 ks
Cukr krupice 300 g
Polohrubá mouka 150 g
Mák mletý 150 g
Voda
vařící
12 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Žloutky začneme šlehat a pomalu přidáváme vařící vodu (pozor ať se žloutky neuvaří!). Vyšleháme do pěny, přidáme cukr, mouku, mák a nakonec sníh z šesti bílků. Hotové těsto vylijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Pečeme v předem vyhřáté troubě asi tak na 200 °C a asi půl hodiny. Upozorňuji, že tento makovec je VELMI choulostivý na nárazy, tak až budete otevírat či zavírat troubu hlavně OPATRNĚ! A až ho budete vyndavat, nikde s ním neklepněte, jinak si milý makovec kecne a nebude už tak dobrý a nadýchaný. Povede-li se Vám, přeju ať si na něj nevypěstujete závislost jako já :o)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Koláč s mákem, švestkami a mandlemi 4 báječné koláče ze světlého těsta Články z

Komentáře k receptu: Maminčin makovec

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web