Autor:

Makrela na maďarský způsob

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Makrela 1 kg
Sůl 1 lžička
Rostlinný olej 1/2 dl
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 ks
Červená paprika 1 lžička
Paprika 250 g
Rajčata 250 g
Hovězí vývar 1 dl
Kyselá smetana 2 dl

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Očistěná, vykuchaná, umytá a osušená makrela sa nakrájí na 200 g kousky na porci. Jednotlivé kusy se osolí a rychle opečou na oleji z obou stran. Opečené ryby se vloží do kastrolu a udržují se v teple.

Do zbytku oleje po opékání se vloží máslo, nadrobno nakrájená cibule, zpění se a zapráší paprikou, krátce opraží a zastříkne vývarem. Do cibulového základu se přidá na nudličky nakrájená zelená paprika, na plátky nakrájená rajčata, krátce se opraží, zalijí vývarem a podusí.

Do dušené zeleniny se vloží opečené porce makrely a dusí se doměkka. Udušená ryba se zeleninou se zalije rozmíchanou smetanou a krátce podusí. (Smetana se může podávat i zvlášť v omáčníku.)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Pikantní pečený bůček Tip na víkend: Oblíbené vepřové maso Články z

Komentáře k receptu: Makrela na maďarský způsob

Komentáře

  1. Airan Novakova   01.09.2005 | 18:21 | reagovat | závadný

    Taky znam neco podobneho (nase kuchyn je blizka madarske) Verim, ze ostatnim bude taky chutnat, je to vyborny spusob upravy. Misto makrely se muze pouzit i klidne i jiny druh ryb. Dlouho jsem to nedelala, opet dekuji za inspirace:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web