Makrela na maďarský způsob

Hodnocení:

Moje:

60 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg makrela
    • 1
      lžička sůl
    • 0,5
      dl rostlinný olej
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička červená paprika
    • 250
      g paprika
    • 250
      g rajčata
    • 1
      dl hovězí vývar
    • 2
      dl kyselá smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očistěná, vykuchaná, umytá a osušená makrela sa nakrájí na 200 g kousky na porci. Jednotlivé kusy se osolí a rychle opečou na oleji z obou stran. Opečené ryby se vloží do kastrolu a udržují se v teple.
2
Do zbytku oleje po opékání se vloží máslo, nadrobno nakrájená cibule, zpění se a zapráší paprikou, krátce opraží a zastříkne vývarem. Do cibulového základu se přidá na nudličky nakrájená zelená paprika, na plátky nakrájená rajčata, krátce se opraží, zalijí vývarem a podusí.
3
Do dušené zeleniny se vloží opečené porce makrely a dusí se doměkka. Udušená ryba se zeleninou se zalije rozmíchanou smetanou a krátce podusí. (Smetana se může podávat i zvlášť v omáčníku.)
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    1. 9. 2005 18:21

    Taky znam neco podobneho (nase kuchyn je blizka madarske) Verim, ze ostatnim bude taky chutnat, je to vyborny spusob upravy. Misto makrely se muze pouzit i klidne i jiny druh ryb. Dlouho jsem to nedelala, opet dekuji za inspirace:-)