Autor:

Mačanka karpatská

50 minut PT0H50M
Snadné
Porce: 6
Ingredience
Hříbky
(Jde to i s žampiony, ale není to ono. Zkoušejte.)
1/2 kg
Cibule 2 ks
Červená paprika
(pokud se vám bude pro použití zdát vhodná)
1 ks
Mléko plnotučné
(nebo nejlepší přímo kravské)
1,5 l
Smetana 1/2 l
Hladká mouka  
Tuk
(jaký máte rádi)
 
Sůl  
Pepř mletý  
Kmín  

Postup přípravy:

Pokrájíme obě cibule a na tuku je necháme zesklovatět. Kdo to má rád, tak může před přidáním hřibů trošku přibarvit paprikou. Přidáme pokrájené hřiby, trochu kmínu, mletého pepře a pod pokličkou na mírném ohni ponecháme cca 20-30 minut. Musí být měkké i pokrájené nožičky.
Podle toho, kolik chceme docílit mačanky, dáme mléka (1-2 litry). Počkáme na var a povaříme cca 10 minut.
Zahustíme smetanou s moukou. Posolíme.

Mačanku lze jíst samotnou s chlebem nebo jako přílohu ke knedlíkům a např. vařenému vajíčku. Nebo s čím vás napadne.

Během vaření lze dochucovat podle toho, kdo má co rád. Troškou kopru, česnekem... Hlavně nechte jako hlavní chuť hřibů.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Tradiční menu Nejlepší vánoční recepty: Menu na Štědrý večer [Vánoce 2015] Články z

Komentáře k receptu: Mačanka karpatská

Komentáře

  1. Janaso   24.02.2013 | 8:43 | reagovat |

    Příjemné překvapení.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt
Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor! Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor!
8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi 8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web