Autor:

Mačanka karpatská

50 minut PT0H50M
Snadné
Porce: 6
Ingredience
Hříbky
(Jde to i s žampiony, ale není to ono. Zkoušejte.)
1/2 kg
Cibule 2 ks
Červená paprika
(pokud se vám bude pro použití zdát vhodná)
1 ks
Mléko plnotučné
(nebo nejlepší přímo kravské)
1,5 l
Smetana 1/2 l
Hladká mouka  
Tuk
(jaký máte rádi)
 
Sůl  
Pepř mletý  
Kmín  

Postup přípravy:

Pokrájíme obě cibule a na tuku je necháme zesklovatět. Kdo to má rád, tak může před přidáním hřibů trošku přibarvit paprikou. Přidáme pokrájené hřiby, trochu kmínu, mletého pepře a pod pokličkou na mírném ohni ponecháme cca 20-30 minut. Musí být měkké i pokrájené nožičky.
Podle toho, kolik chceme docílit mačanky, dáme mléka (1-2 litry). Počkáme na var a povaříme cca 10 minut.
Zahustíme smetanou s moukou. Posolíme.

Mačanku lze jíst samotnou s chlebem nebo jako přílohu ke knedlíkům a např. vařenému vajíčku. Nebo s čím vás napadne.

Během vaření lze dochucovat podle toho, kdo má co rád. Troškou kopru, česnekem... Hlavně nechte jako hlavní chuť hřibů.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Domácí veka s překvapením Špekáčky & spol. - klasika nejen k pivu Články z

Komentáře k receptu: Mačanka karpatská

Komentáře

  1. Janaso   24.02.2013 | 8:43 | reagovat |

    Příjemné překvapení.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web