Mačanka karpatská

Hodnocení:

Moje:

50 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg hříbky (Jde to i s žampiony, ale není to ono. Zkoušejte.)
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks červená paprika (pokud se vám bude pro použití zdát vhodná)
    • 1,5
      l mléko plnotučné (nebo nejlepší přímo kravské)
    • 0,5
      l smetana
    • hladká mouka
    • tuk (jaký máte rádi)
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pokrájíme obě cibule a na tuku je necháme zesklovatět. Kdo to má rád, tak může před přidáním hřibů trošku přibarvit paprikou. Přidáme pokrájené hřiby, trochu kmínu, mletého pepře a pod pokličkou na mírném ohni ponecháme cca 20-30 minut. Musí být měkké i pokrájené nožičky.
2
Podle toho, kolik chceme docílit mačanky, dáme mléka (1-2 litry). Počkáme na var a povaříme cca 10 minut.
3
Zahustíme smetanou s moukou. Posolíme.
4
Mačanku lze jíst samotnou s chlebem nebo jako přílohu ke knedlíkům a např. vařenému vajíčku. Nebo s čím vás napadne.
5
Během vaření lze dochucovat podle toho, kdo má co rád. Troškou kopru, česnekem...
6
Hlavně nechte jako hlavní chuť hřibů.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Janaso
    Janaso |

    24. 2. 2013 08:43

    Příjemné překvapení.