Autor:

Lokšanka v troubě

Snadné
Ingredience
Makaróny
nebo špagety
1 balíček
Mleté maso
nebo zbytky tepelně upraveného masa
500 g
Fazolové lusky
sterilované
1 plechovka
Rajčata 3 ks
Kečup - jemný
nebo protlak
2 lžíce
Zeleninová směs
nebo podobná směs
1 sklenice
Cibule 1 ks
Olej  
Koření
podle chuti - např. provensálské, paprika,prpř, kari, muškátový oříšek, atd...
 
Worcestrová omáčka 1 lžička
Máslo  
Sůl 1 špetka
Sýr 100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Masová směs: na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme mleté nebo nakrájené maso (zpočátku jsme dávali masovou konzervu, nejlépe hovězí ve vlastní šťávě - dnes se však konzervy strašně zhoršily, takže raději maso). Doplníme kečupem nebo protlakem, přidáme rajčata, šťávu z konzervovaných lusků a podusíme. Osolíme a okořeníme podle chuti.

Do zapékací mísy vymazané máslem vložíme nepříliš doměkka uvařené těstoviny a rozložíme na ně fazolky. Zalijeme masovou směsí a poklademe kousky sterilované zeleniny. Hustě posypeme strouhaným sýrem, který ještě můžeme poprášit kořením (paprika, curry, pepř). Zapečeme v troubě.

Původní recept pochází z německého časopisu. Jídlo zde mělo název Nedělní Eintopf. Jeho objevitel ho přejmenoval - je to historka hodná historek názvů paní Airan.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Ořechové menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Lokšanka v troubě

Komentáře

  1. Di   09.11.2006 | 8:05 | reagovat |

    Mně připadá, že všechny konzervy jsou nepovedený lančmít, ať je to maso ve vlastní šťávě, opravdu lančmít nebo třeba párky. Cítím v tom spoustu buchty a když si člověk připočte konzervační prostředky, tak vypouštím konzervy i v létě. Přece nebudu jíst u moře, kde je spousta čerstvé zeleniny, ryby něco takového!

  2. Jana Z   08.11.2006 | 19:29 | reagovat |

    Di, s těma konzervama máte 100% pravdu, taky už nepoužívám a receptík je vynikající, vyzkouším co nejdříve.

  3. Jaroslava Oumarová   08.11.2006 | 10:23 | reagovat |

    Ještě, že už za chvíli jdu na oběd, tolik lákadel tady dneska...:-)))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web