Liboví moravští vrabci - dietní

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g vepřová kýta Libová
    • 10
      g rostlinný olej
    • 40
      g cibule
    • sůl
    • kmín
    • česnek
    • 3
      g hladká mouka
    • 1
      lžička rajský protlak Nebo kečup

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové maso nakrájíme na stejně velké kostky. Cibuli drobně nakrájíme, usmažíme do růžova na oleji, přidáme maso, poprášíme je moukou a za stálého míchání krátce opečeme.
2
Podlijeme je vodou, osolíme, přidáme rajčatový protlak (kečup), rozetřený česnek, kmín a pečeme je nebo dusíme, až maso změkne. Občas je zamícháme a podlijeme malým množstvím vody.
3
Podáváme s bramborovými knedlíky a se zelím.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Jana Kovaříková
    Jana Kovaříková |

    5. 11. 2008 12:40

    Myslím, že slovo dietní zřejmě být použito nemělo, ale je mi jasné, jak to autorka receptu myslela. Obvykle se totiž dělají brabci z prorostlého vepřového nebo z bůčku. Já brabce dělám obvykle z plecka a jednou za čas to, myslím, nikomu neuškodí, pokud ovšem nemá nějaké zdravotní problémy.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    16. 10. 2008 19:23

    Nie som proti bravčovému, aj keď ja osobne ho kupujem veľmi zriedka, ale ak je v názve slovo "diétny", tak tam by bravčové a knedlíky byť nemali. Ale na druhej strane aká diéta ? Diéty sú rôzne, nie iba redukčné, chcelo by to upresniť. Údaje som čerpala z rôznych zdrojov, všade sa uvádzajú hodnoty v uvedenom rozmedzí 20- 60 g. Záleží totiž aj na druhu ošípanej.

  • Andrea Bubílková
    Andrea Bubílková |

    16. 10. 2008 08:43

    ja bych moc neresila jestli je neco dietniho nebo ne, protože při správné dietě se ma jist vše ale přiměřeně protože tělo potřebuje živočišné tuky aby mohlo fungovat takže občas vepřové maso neuškodí :-)

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    8. 8. 2008 19:20

    Nevím, odkud jste čerpala tyhle hodnoty, Terezko, já jsem našla v kalorických tabulkách, že ve 100 g libové vepřové kýty je asi 17,7 g tuku a přibližně stejné množstvíí bílkovin. To mi ale nepřijde tak důležité jako fakt, že tady lékaři i dietologové libové vepřové maso doporučují lidem např. po infaktu :-).

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    8. 8. 2008 17:58

    Mirka, aj to nachudšie bravčové mäso obsahuje 20 - 30 g tuku v 100 g mäsa, teda 1/3 mäsa je čistý tuj, tu neide o viditeľný tuk, ten tuk je v každej bunke toho mäsa, to sa odstrániť nedá :)))

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    8. 8. 2008 17:30

    Knedlíky pravda moc dietní nejsou, ale libového vepřového masa se musím zastat.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    8. 8. 2008 14:10

    ...ani to bravčové veľmi diétne nie je...bravčové stehno obsahuje 20 - 60 g tuku v 100 g mäsa.

  • Markéta Poláčková
    Markéta Poláčková |

    8. 8. 2008 14:06

    No, já si teda pod slovem dietní představuji něco jiného... knedlíky to určitě nejsou...

  • Sváťa
    Sváťa |

    28. 1. 2008 18:09

    Noo tak s těma knedlíkama to musí být opravdu dietní :))) :DD