Letní lilek

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks lilek větší stačí pro cca 3 porce
    • 1
      ks vejce
    • hladká mouka
    • 1
      lžíce sůl
    • 3
      lžíce rostlinný olej na smažení
  • Přeliv
    • 1
      kelímek bílý jogurt velký
    • 1
      ks kopr čerstvý
    • 1
      ks česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Neoloupaný lilek nakrájíme příčně na kolečka cca 1 cm silné, osolíme a necháme "vypotit" asi hodinu.
2
Mezitím si můžeme připravit přeliv - do bílého jogurtu zamícháme drcený česnek, jemně krájený kopr (lze i bez, ale není to ono) sůl, pepř, jak má kdo rád - ale česneku to snese spoustu, nebojte se!
3
Dáme vařit brambory a mezitím už se mám kolečka lilku "opotila" - otřeme je a obalíme v klasickém těstíčku z vajíčka, hladké mouky, popř. trochy mléka nebo piva - musí být dost husté, aby na kolečkách drželo.
4
Smažíme v oleji nebo friťáku, ne příliš zprudka dozlatova a podáváme s vařenými brambory, vše přelité spoustou zálivky (brambory se už ani nemusí mastit).
5
Je to úžasné jídlo do horka, skvěle zchladí a není náročné na přípravu.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MartikK
    MartikK |

    23. 8. 2011 13:08

    Moc dobrý lehoučký oběd, perfektní pro aktuální horké dny. Lilek jsem obalila v klasickém trojobalu, aby mi mohl pomáhat i prcek :)). Zálivka je moc dobrá, doporučuji udělat předem a nechat ji trošku uležet.

  • JanaGrocholova
    JanaGrocholova |

    29. 3. 2011 18:41

    Dnes jsem dělala na večeři a moc jsme si pochutnali. Výborné.

  • Miloslava Odvářková
    Miloslava Odvářková |

    9. 6. 2009 14:28

    Bezva recept, velmi rychlý, snadný, a výsledek výborný. Opravdu se tam ztratí i kopr i česnek, akorát jdu teď do divadla, takže supermentolovou žvýkačku do pusy :-)

  • Adela O
    Adela O |

    2. 2. 2009 23:52

    je to naprosto vynikajici!!!!!

  • Sylva P.
    Sylva P. |

    13. 6. 2008 06:46

    Vyzkoušela jsem a bylo to výborné. Jen do přelivu jsem nedala kopr.

  • Liv
    Liv |

    21. 9. 2007 00:40

    Velmi velmi dobre,ani som necakala,ze to bude take skvele. Namiesto jogurtu som ale dala kyslu smotanu. Dakujem za vynikajuci recept.

  • Lenka
    Lenka |

    21. 7. 2006 13:21

    hrozně mě to překvapilo jak to dobře chutná. ještě do to vajíčko s moukou osolím, ale jinak je to fakt bomba, doporučuju :)

  • Mac
    Mac |

    18. 7. 2006 08:38

    moc dobre, jinak uz to ani nedelam, jen pridavam do te majdy jeste strouhany tvrdy syr a nebo parmazan a nekdy nahrazuji jogurt zakysanou smetanou :-)

  • Asminecka
    Asminecka |

    12. 7. 2006 19:58

    Hned to jdu zkusit....Snad se to povede a bude chutnat....