Lehký jahodový dortík

120 minut PT0H120M
Obtížné
Piškot
Vejce 3 ks
Cukr 135 g
Mouka 75 g
Škrobová moučka 25 g
Máslo 35 g
Sůl 1 špetka
Krém
Želatina plátková
čirá
6 plátek
Vanilkový pudink 1 balíček
Mléko 500 ml
Cukr krupice 60 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Žloutek 1 ks
Tvaroh z vaničky 250 g
Citronová kůra
z 1 citronu
 
Ingredience
Jahody  
Želé dortové
červené
 
Cukr 2 lžíce
Rybízová šťáva
nebo malinová šťáva
500 ml
Šlehačka  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Vejce ušleháme do pěny, přidáváme cukr a sůl a šleháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Prosijeme mouku se škrobovou moučkou a opatrně vmícháme do vaječné pěny. Nakonec postupně přimícháme rozpuštěné máslo.
Dortovou formu o průměru cca 26 cm vyložíme pečicím papírem a vlijeme do ní těsto. Pečeme asi 30 min. při 180 °C (elektrická trouba).
Korpus uvolníme z formy, necháme vychladnout a položíme na dortový podnos. Opět nasadíme okrajový nástavec formy.
Na krém necháme želatinu změknout ve studené vodě. Vanilkový pudink připravíme dle návodu, necháme vyhladnout a propasírujeme přes síto. Smícháme se zbylým cukrem, vanilkovým cukrem, žloutkem, tvarohem a citronovou kůrou. Do krémové hmoty přidáme želatinu, kterou jsme rozpustili dle návodu. Krém rovnoměrně navrstvíme na dortový korpus. Na něj hustě naskládáme umyté jahody. Dort uložíme do chladu.
Dortové želé připravíme s rybízovou nebo malinovou šťávou dle návodu. Necháme trošku vychladnout a rovnoměrně nalijeme na jahodovou vrstvu. Necháme ztuhnout. Uvolníme okraj formy, před podáváním ozdobíme tuhou šlehačkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Medovník Medové slunce pro milé chvíle s rodinou Články z

Komentáře k receptu: Lehký jahodový dortík

Komentáře

  1. Anonym   02.08.2007 | 19:39 | reagovat | závadný

    jj - v tý želatině máte kějakej bo*rdel

  2. Ivana Kašparovská   18.07.2006 | 8:01 | reagovat | závadný

    Želatina má být zahřátá. Nesmí však vařit!

  3. Lada :)   14.07.2006 | 16:15 | reagovat | závadný

    Želatinu přidáváme za studena a nebo rozehřátou????

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web