Lasagne s chřestem a nivovou omáčkou

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení lasagne
    • 150
      g sýr niva
    • 2
      ks tavený sýr
    • 1
      kelímek sladká smetana
    • 1
      svazek chřest
    • 4
      ks rajčata
    • 1
      lžička bazalka čerstvá
    • 1
      lžička petrželka čerstvá
    • sýr nebo na tenké plátky nakrájený sýr Gouda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nastrouháme Nivu, přidáme tavený sýr, zalijeme sladkou smetanou a spolu prohřejeme za vzniku lahodné omáčky. Spaříme chřest asi 10 minut v mírně osolené vodě. Rajčata nakrájíme na kostičky a poklademe jimi dno zapékací misky, kterou jsme nejprve potřeli olivovým olejem. Posypeme čerstvou bazalkou a pertželkou.
2
Postupně vrstvíme lasagne, na ně spařený chřest, strouhaný sýr, bazalku a petrželku a zalíváme nivovou omáčkou. Poslední vrstvu ještě hustě posypeme strouhaným sýrem (nebo na plátky nakrájeným sýren Goudou). Zapékáme ve vyhřáté troubě 20-30 minut.
Zařazení: Pokrmy Z těstovin
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Klara 101
    Klara 101 |

    14. 6. 2011 20:30

    Výborné, super !!! :-)

  • Markéta Navrátilová
    Markéta Navrátilová |

    31. 5. 2009 15:24

    Vynikající. Všem vřele doporučuji. Není to těžké, ale naprosto výborné.

  • Dana Vorlová
    Dana Vorlová |

    3. 5. 2009 20:47

    Výborné ! Doporučuji všem

  • staffenl
    staffenl |

    12. 5. 2007 15:00

    ja dala kolínka a bylo to super

  • nora
    nora |

    4. 5. 2007 21:24

    lasagne prodávají i předvařené

  • Ivky
    Ivky |

    11. 2. 2007 10:16

    Jelikož jsem si recept smyslela na poslední chvíli, nedala jsem tam chřest. Lasagne jsem předvařila a za těch 25 minutek, jsme si už pochutnávali. Výborné a hodně syté.

  • baboui
    baboui |

    24. 5. 2006 13:46

    vynikající!!!!

  • venca
    venca |

    11. 7. 2005 15:58

    ma pritelkyne delala lasagne podle tohoto receptu a byly ...no proste vynikajici-vrele doporucuji:o) zvlaste pro milovniky jemnych chuti a smetanovych omacek, nebudete litovat

  • Anonym
    Anonym |

    11. 7. 2005 14:52

    Lze udělat i z tvrdých lasagní, udělat omáčku trošku řidší a dát tomu více času.

  • Vlasta
    Vlasta |

    11. 7. 2005 13:19

    Lze to udělat z platu tvrdých lasagní nebo musí byt předvařené?