Autor:

Kysané zelí ze sáčku

Střední
Ingredience
Zelí
Středně velké
1 ks
Cibule 1 ks
Kmín 1/2 lžička
Bobkový list 3 ks
Pepř celý
Zrnek
10 ks
Jablka 1 ks
Cukr krystal 1 lžíce
Voda 100 ml
Sůl 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Do větší nádoby vrstvíme zelí, na kolečka nakrájenou cibuli, osolíme a vrstvy opakujeme. Přidáme pepř, kmín, bobkový list, cukr a neoloupané jablko nakrájené na měsíčky. Přilejeme 100 ml převařené studené vody a vše dobře promícháme.

Zelí natlačíme do pevného igelitového sáčku (rozměr asi 45×30 cm), vytlačíme vzduch a stlačíme naplocho. Vrchní část sáčku zatočíme a pevně uzavřeme. Sáček se zelím položíme na hlubší podnos, zatížíme dřevěnou destičkou a 3-4 kg závažím. Sáček položíme koncem nahoru, aby nevytékala šťáva. Umístíme na teplé místo, nejlépe slunečné.

Po 2 dnech sáček otveřeme, aby se uvolnil vzduch a zároveň zelí promícháme. Sáček opět uzavřeme a zatížíme. Postup ještě po 3 dnech zopakujeme. Pokud je teplo, do 10 dní máme hotové kysané zelí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Rostbíf s bylinkovými bramborami Lehké večeře s vůní podzimu Články z

Komentáře k receptu: Kysané zelí ze sáčku

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web