Autor:

Květákový gratin

Střední
Ingredience
Květák 1 ks
Tvrdý sýr  
Mléko  
Máslo  
Olej  
Sůl  
Pepř mletý  
Muškátový oříšek  
Strouhanka  
Špenát
čerstvý nebo čekanka
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Do ohnivzdorné mísy na dno nasypeme trochu strouhanky (není potřeba mísu vymazávat), na ni poklademe nakrájenou čekanku nebo lístky špenátu. Používáme-li špenát, je potřeba ho dát víc neboť objem špenátu se vařením výrazně zmenší. Na špenát či čekanku pak položíme na růžičky rozdělený syrový květák.

Nyní připravíme bešamelovou omáčku. Nejdříve nastrouháme nahrubo sýr a dáme ho stranou. V kastrolku rozehřejeme kousek másla a olej, přidáme trochu hladké mouky, mícháme a přidáme mléko, sůl, pepř a muškátový oříšek. Trochu povaříme a vmícháme do omáčky připravený nastrouhaný sýr. Ještě krátce zamícháme a stáhneme z ohně. Omáčku nalijme stejnoměrně na květák, povrch lehce zasypeme strouhankou a dáme péci do středně horké trouby.

Pokrm je hotový až je povrch květáku opečen do zlatova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Polévka oháňková s květákem Menu podle starých kuchařek Články z

Komentáře k receptu: Květákový gratin

Komentáře

  1. Jana S.   30.06.2008 | 18:32 | reagovat | závadný

    No mňam! Určitě vyzkouším :)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web