Autor:

Květákový gratin

Střední
Ingredience
Květák 1 ks
Tvrdý sýr  
Mléko  
Máslo  
Olej  
Sůl  
Pepř mletý  
Muškátový oříšek  
Strouhanka  
Špenát
čerstvý nebo čekanka
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Do ohnivzdorné mísy na dno nasypeme trochu strouhanky (není potřeba mísu vymazávat), na ni poklademe nakrájenou čekanku nebo lístky špenátu. Používáme-li špenát, je potřeba ho dát víc neboť objem špenátu se vařením výrazně zmenší. Na špenát či čekanku pak položíme na růžičky rozdělený syrový květák.

Nyní připravíme bešamelovou omáčku. Nejdříve nastrouháme nahrubo sýr a dáme ho stranou. V kastrolku rozehřejeme kousek másla a olej, přidáme trochu hladké mouky, mícháme a přidáme mléko, sůl, pepř a muškátový oříšek. Trochu povaříme a vmícháme do omáčky připravený nastrouhaný sýr. Ještě krátce zamícháme a stáhneme z ohně. Omáčku nalijme stejnoměrně na květák, povrch lehce zasypeme strouhankou a dáme péci do středně horké trouby.

Pokrm je hotový až je povrch květáku opečen do zlatova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Hostina na svatého Martina Články z

Komentáře k receptu: Květákový gratin

Komentáře

  1. Jana S.   30.06.2008 | 18:32 | reagovat |

    No mňam! Určitě vyzkouším :)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit! Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit!
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web