Autor:

Květáková polévka s krupicovými knedlíčky podle mě

Snadné
Ingredience
Květák 1/2 ks
Pórek
kousek
 
Dětská krupice  
Vejce 1 ks
Sůl  
Máslo  
Hladká mouka  
Drcený kmín  
Pažitka
s petrželkou
 
Voda
- asi 1 a 1/2 litru
 
Mléko
trošku
 
Vegeta  

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Pórek nakrájím na kousky nebo kolečka a osmažím na másle, přidám trochu hladké mouky a znovu promíchám. Jakmile jíška zčervená, zaleju vodou (buď studenou nebo teplou) a promíchávám, aby se nevytvořily hrudky a pořád dost zahřívám až k varu, občas promíchám. Přidám asi půl lžičky drceného kmínu, osolím a ochutím vegetou. Mezitím nadrobnou nasekám květák (nevařený, ale syrový!) a připravím si krupicové knedlíčky - do hrnku vyklepnu vajíčko, trochu osolím, přidám trošku mléka - tak půl polévkové lžíce, trochu promíchám vidličkou a nasypu trochu krupičky, znovu promíchám a podle potřeby přidávám krupičku tak, aby vzniklo ne moc husté těsto. Nechám chvilku odležet. Zatím nám polévka začíná vřít, přidám nasekaný květák a po chvilce začnu do vroucí polévky malou lžičkou dělat knedlíčky - nočky. Nechám vařit asi tak 10 minut, potom dám polévku stranou, přidám pažitku a petrželku a dochutím.
Vyzkoušejte kdo máte rádi uvedenou kombinaci surovin, nedbudete zklamáni!!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Dýňová polévka se zázvorem Lehké polévky na zahřátí i na hubnutí Články z

Komentáře k receptu: Květáková polévka s krupicovými knedlíčky podle mě

Komentáře

  1. Di   08.11.2007 | 14:37 | reagovat |

    Já dělám krupicové noky do polévky z celého vajíčka, krupice a trochy rozpuštěného másla. Může se přidat trošku muškátového květu, petrželky, al i strouhaný sýr nebo nakrájená šunka.

  2. milena kubikova   08.11.2007 | 13:45 | reagovat |

    ja ked robim krupicove halusky, tak si oddelim bielok od zltka a naslaham ho vidlickou do snehu....vonkoncom neviem ci su potom tie halusticky nejake ine, ako ked by som ich robila podla vasho postupu, ale robievam ich takto odvtedy co som sa naucila varit polievky. ked mam, tak do tej krupicovej kase sypnem aj nasekanu petrzlenovu vniatku. ked varim karfiolovu polievku a nemam komponenty na krupicove halusku ako zavarku do nej, tak ju ani nevarim...kombinacia je to skvela.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web