Květáková polévka s krupicovými knedlíčky podle mě

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jana z VM

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      ks květák
    • pórek kousek
    • dětská krupice
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • máslo
    • hladká mouka
    • drcený kmín
    • pažitka s petrželkou
    • voda - asi 1 a 1/2 litru
    • mléko trošku
    • vegeta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pórek nakrájím na kousky nebo kolečka a osmažím na másle, přidám trochu hladké mouky a znovu promíchám. Jakmile jíška zčervená, zaleju vodou (buď studenou nebo teplou) a promíchávám, aby se nevytvořily hrudky a pořád dost zahřívám až k varu, občas promíchám. Přidám asi půl lžičky drceného kmínu, osolím a ochutím vegetou. Mezitím nadrobnou nasekám květák (nevařený, ale syrový!) a připravím si krupicové knedlíčky - do hrnku vyklepnu vajíčko, trochu osolím, přidám trošku mléka - tak půl polévkové lžíce, trochu promíchám vidličkou a nasypu trochu krupičky, znovu promíchám a podle potřeby přidávám krupičku tak, aby vzniklo ne moc husté těsto. Nechám chvilku odležet. Zatím nám polévka začíná vřít, přidám nasekaný květák a po chvilce začnu do vroucí polévky malou lžičkou dělat knedlíčky - nočky. Nechám vařit asi tak 10 minut, potom dám polévku stranou, přidám pažitku a petrželku a dochutím.
2
Vyzkoušejte kdo máte rádi uvedenou kombinaci surovin, nedbudete zklamáni!!
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Di
    Di |

    8. 11. 2007 14:37

    Já dělám krupicové noky do polévky z celého vajíčka, krupice a trochy rozpuštěného másla. Může se přidat trošku muškátového květu, petrželky, al i strouhaný sýr nebo nakrájená šunka.

  • milena kubikova
    milena kubikova |

    8. 11. 2007 13:45

    ja ked robim krupicove halusky, tak si oddelim bielok od zltka a naslaham ho vidlickou do snehu....vonkoncom neviem ci su potom tie halusticky nejake ine, ako ked by som ich robila podla vasho postupu, ale robievam ich takto odvtedy co som sa naucila varit polievky. ked mam, tak do tej krupicovej kase sypnem aj nasekanu petrzlenovu vniatku. ked varim karfiolovu polievku a nemam komponenty na krupicove halusku ako zavarku do nej, tak ju ani nevarim...kombinacia je to skvela.