Kuřecí maso v šouletu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: newkav

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • 500
      g kroupy
    • 4
      ks rajčata
    • 2
      ks cibule
    • 7
      stroužek česnek
    • olej
    • sůl
    • kmín
    • majoránka
    • nakládané okurky k podávání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kroupy uvaříme v osolené vodě doměkka.
2
Maso naklepeme, osolíme, okmínujeme a na oleji orestujeme.
3
Jednu cibuli nakrájíme nahrubo a vložíme na dno zapékací mísy. Přidáme na plátky pokrájené 4 stroužky česneku a rajčata, pokapeme olejem. Navrch naskládáme orestovaná kuřecí prsa, poklademe dalšími dvěma stroužky česneku (na plátky nakrájený) a dáme na cca 20 minut péct do trouby.
4
Na oleji osmažíme druhou cibulku a rozemletý poslední stroužek česneku. Přidáme kroupy, osolíme, opepříme a posypeme majoránkou.
5
Nakonec připravený šoulet nasypeme na kuřecí maso a pečeme v troubě asi dalších 10 minut. Podáváme s kyselými okurkami.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Romana
    Romana |

    26. 4. 2017 14:40

    Já jsem přesvědčena, že v šouletu má být s kroupami i hrách, nechybí v receptu?