Kuře v peřině

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 0,5
      kg vepřový bůček
    • 3
      ks bílé pečivo
    • mléko
    • 2
      ks vejce
    • česnek
    • majoránka
    • pepř mletý
    • vegeta
    • cibule
    • sádlo
    • petrželová nať

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře zbavíme kůže, vykostíme, pokrájíme na čtvrtky, posolíme, jemně posypeme směsí červené papriky pálivé a sladké a položíme na pekáč vymašťěný sádlem.
2
Bůček umeleme, přidáme majoránku, pepř, česnek, vegetu, vejce (nebo tekutou šlehačku).
3
Housky navlhčíme mlékem. Na pánvi zpěníme na sádle cibulku a vmícháme k houskám.
4
Houskovou a masovou směs smícháme dohromady a ukládáme ji jako "peřinu" na porce kuřete. Posypeme petrželovou natí, potřeme bílkem a zvolna pečeme v troubě asi 1 hodinu.
5
Poznámky: Jako koření můžeme použít také "směs na mletá masa"... dle chuti.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.