Kuře se špenátovou omáčkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuře nebo stehna, čtvrtky...
    • sůl
    • koření na kuře dle chuti
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek 1 -
    • 40
      g máslo
    • voda na podlévání
    • 100
      g listový špenát cca
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • muškátový květ dle chuti - není nutný
    • 100
      g sýr dle chuti: tavený, Niva... cca
    • mléko nebo voda
    • hladká mouka nebo solamyl na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Osolené a okořeněné kuře můžeme upéct celé nebo naporcované, případně upečeme stehna či čtvrtky. Pečeme doměkka a dolatova, v pekáči s pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem, kouskem másla. Během pečení podléváme a přeléváme výpekem.
2
Po upečení kuře vyndáme na talíř a uchováváme ho v teple. Do výpeku nasypeme nastrouhaný sýr nebo drobně pokrájený tavený, zalijeme smetanou, přisypeme oprané špenátové listy, dochutit můžeme ještě i muškátovým květem a přivedeme k pomalému varu. Dle potřeby přilijeme mléko do požadovaného množství omáčky, kterou zahustíme moukou (solamylem) rozmíchanou v malém množství vody a vše ještě krátce provaříme. Omáčku už můžeme dodělat na kamnech, je to rychlejší.
3
Na talíř k příloze (brambory, gnocchi, noky, bramborové knedlíky či kaše, těstoviny, rýže) přilijeme omáčku, přidáme porci kuřete a podáváme.

Komentáře k receptu

  • Věra Lánská
    Věra Lánská |

    16. 9. 2015 13:20

    Dobrý návod jak ozvláštnit pečené kuře a pochutnat si. Velká pochvala :-)

  • Kamila
    Kamila |

    16. 3. 2015 10:35

    Nejím maso ale omáčka se mi hodně zamlouvala a tak jsem si na osmaženou cibulku a česnek hodila špenát, přidala sýr atd a teda super! Byla dřív hotová něž se mi uvařily špagety.