Autor:

Kuře se dvěma druhy zelí

Střední
Ingredience
Kuře  
Sůl  
Kmín  
Sádlo  
Bílé zelí
pro výraznější chuť kysané
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Kuře omyjeme, osolíme a dovnitř nacpeme zelí. Obsah celého sáčku se dovnitř kuřete nevleze, takže co zbyde, rozložíme na pekáč. Kuře položíme na zelí, posypeme kmínem a navrch dáme kousek ztuhlého sádla.

Pečeme asi na 200 °C přikryté druhým pekáčem. Průběžně podléváme, ale pokud je přikryté, není příliš potřeba. Až je kuře téměř hotové, sundáme druhý pekáč a necháme dopéct, aby se nám na povrchu udělala křupavá kurčička. Kuře díky minimu koření, zelí a sádlu připomíná chuť kachny.

Mezitím si uvaříme červené zelí (každý dle chuti a jak je zvyklý). Před podáváním zelí zevnitř kuřete vyjmeme a podáváme jako přílohu spolu s červeným zelím a houskovým knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Šťavnaté hruškové speciality - 1. díl Články z

Komentáře k receptu: Kuře se dvěma druhy zelí

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web