Kuře s ořechovou omáčkou po Vimpersku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      ks cibule velká
    • 100
      g máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks citronová šťáva z půlky citronu
    • 1
      žloutek
    • 8
      lžíce smetana
    • 5
      lžíce mleté vlašské ořechy
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře očistíme, omyjeme, rozdělíme na 10 malých porcí a osolíme. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na polovině másla, přidáme kuřecí porce a osmahmeme rychle z obou stran. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka.
2
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou, přidáme zbylé máslo, zředíme trochou vody a povaříme.
3
Omáčku přecedíme do vyššího hrnce, přidáme mletá ořechová jádra, citronovou šťávu a smetanu rozmíchanou se žloutkem. Prohřejeme, ale nevaříme. Omáčkou na talířích přelijeme připravené porce kuřete.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.