Kuře pana Smotlachy

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso celé kuře (naporcované nebo kuřecí řízky - prsíčka)
    • sůl
    • drcený kmín
    • hladká mouka
    • máslo
    • žampiony
    • zakysaná smetana
    • cibule
    • 2
      lžíce bílé víno nebo vody
  • Příloha
    • knedlík nebo rýže

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Naporcované kuře nebo prsíčka dáme na pekáček, osolíme posypeme kmínem, poprášíme hladkou moukou. Poklademe nakrájeným máslem a na plátky nakrájenými houbami, podlejeme a přiklopené dusíme v troubě.
2
Na hotové přidáme zakysanou smetanu a bílé víno nebo vodu, nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ještě v troubě dusit.
3
Podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Standa Jirásek
    Standa Jirásek |

    31. 3. 2008 15:21

    Bylo to výborné. Všichni si pochutnali. Dělal jsem je s knedlemi v hrnečku.

  • Vlasta
    Vlasta |

    14. 3. 2005 11:39

    Vyskusajte obalit kuracie prsicka v solamylovej mucke.