Kuře na rumu

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • sůl
    • vegeta
    • pepř mletý
    • bazalka
    • kmín
    • máslo
    • 2
      dl hnědý rum
    • 100
      g slanina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře omyjeme, prosolíme ze všech stran a položíme do pekáčku. Ná pánvi rozpustíme slaninu a kuře jí polijeme. Kuře obložíme máslem, kousek dáme i dovnitř kuřete a okořeníme.
2
Zvolna pečeme asi hodinu. Pak (nejlépe injekční stříkačkou) vpichujeme do kuřete rum a necháme ještě 20 minut péci.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Božena Králová
    Božena Králová |

    16. 2. 2006 12:23

    Mně to moc tučné nepřipadá.

  • Anonym
    Anonym |

    3. 2. 2006 16:28

    Není to vůbec špatné-kdysi podobný recept uváděl Marek Brodský-vyšel v kalendáři,zkoušela jsem to,a je to chutné.Kuře má takovou zvláštní,nepopsatelnou chuť.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    3. 2. 2006 09:16

    Asi bych nekazila ani rum ani kuře.

  • anonym
    anonym |

    3. 2. 2006 06:51

    Abych pravdu řekla, neumím si tu chuť představit a asi bych to kuře nekazila. Promiňtě, ale připadá mi to jako paskvil.

  • Kateřina
    Kateřina |

    2. 2. 2006 17:42

    Nepřipadá Vám to trochu moc tučné?