Kukuřičné krokety

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
30 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: SKSandy

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 150
      ml mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek
    • 2
      ks žloutek
    • 250
      g nakládaná kukuřice
    • ingredience na trojobal
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V kastrole rozehřejeme 2 lžíce másla, zasypeme je 2 lžícemi hladké mouky a připravíme světlou jíšku.
2
Zalijeme ji 150 ml mléka, rozšleháme, osolíme, okořeníme bílým pepřem a muškátovým oříškem a povaříme.
3
Přidáme 2 žloutky a 250 g sterilované kukuřice. Vymícháme jemnou hmotu, kterou necháme vychladnout.
4
Poté z ní vytvoříme malé placičky (krokety), které obalíme v klasickém trojobalu.
5
Krokety usmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Servírujeme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem či zeleninovou oblohou (nejlépe svěží, šťavnatou).
Zařazení: Přílohy Zeleninové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.