Autor:

Kubíkovy řezy

Střední
Těsto
Listové těsto 1 balení
Krém
Mléko 1 l
Cukr 200 g
Hera 1/2 balení
Vejce 2 ks
Vanilkový pudink 2 balení
Vanilkový cukr 1 balení
Hrubá mouka 2 hrst
Sůl 1 špetka
Hnědý rum
2-3 lžíce (nemusí být)
3 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Listové těsto rozdělíme na dva díly a každý vyválíme na plech a upečeme při 200 °C asi 10 minut, až mají světle hnědou barvu. Necháme chladnout a zatím si připravíme krém.

Krém: vše se dá do rendlíku a za stálého míchání přivede k varu. Nakonec varu se tvoří v krému hrudky, ale pokud se neustane v míchání, vytvoří se hladký krém. Povaří se asi 2-3 minuty a naleje se na upečený plát z listového těsta a druhým se překryje.

Řezy se nechají vychladnout a podávají. Na povrchu se mohou posypat cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Měsíčky ze sladkých brambor Pohodová čtyřka - batáty, banány, pohanka a zázvor Články z

Komentáře k receptu: Kubíkovy řezy

Komentáře

  1. Danka Snášelová   20.07.2008 | 8:41 | reagovat | závadný

    Vynikajíci řezy. Dávám 1. Pekla jsem 8 minut na 180 °C. Držela jsem se receptu, jenom do krému jsem nedala vajíčka (nemusí být). Na vrch řezů jsem rozetřela citrónovou polevu. Možná příště na pudinkovou náplň nanesu ještě ušlehanou šlehačku.

  2. Zdena z JM   21.05.2007 | 8:09 | reagovat | závadný

    Vyzkoušela jsem malou změnu:vzala jsem 2 asi půllitrové třešňové kompoty.Třešně jsem vypeckovala,šťávu doplnila mlékem na 1 litr.Z té to naředěné šťávy jsem uvařila krém podle receptu a do horkého krému zamíchala třešně.Bylo to vynikají a hned, jak budou čerstvé jahody,vyzkouším to s jahodami.

  3. Zdena z JM   26.03.2007 | 6:45 | reagovat | závadný

    Hned v sobotu jsem tento recept vyzkoušela.Musím říct,že je to vynikající a zároveň i jednoduchý recept.Je lepší nechat jej uležet do druhého dne.Dávám 1.

  4. jana   23.03.2007 | 19:59 | reagovat | závadný

    Moje maminka horní plát necukrovala, ale potřela lehce červenou zavařeninou a potáhla bílým ledem. Jakou dávala náplň samozřejmě nevím (pudinkovou, ale dál????) a my jsem to jako děti milovaly. Strašně!

  5. Kuchařka on-line   23.03.2007 | 12:08 | reagovat | závadný

    Děkuji, to já jen pro kontrolu, aby zde nepřibývalo stejných receptů.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web