Krůtí roláda s povidly, sušenými švestkami a vlašskými ořechy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Petr.Nemecek

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g krůtí prsa
    • 100
      g vlašské ořechy
    • 100
      g sušené švestky
    • 200
      g švestková povidla
    • voda
    • tymián
    • hřebíček mletý
    • skořice - mletá
    • sůl
    • 80
      g rozpuštěné máslo
    • 3
      ks skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krůtí prsa nařízneme podélně tak, aby vznikl plát a přes fólii jej naklepeme a osolíme.
2
Nahrubo nasekané ořechy a pokrájené švestky smícháme s povidly, popřípadě trochu naředíme vodou, ochutíme tymiánem, hřebíčkem, skořicí a chilli. Náplní potřeme plát masa, ne až ke kraji, aby nám při balení náplň nevytékala, zavineme a svážeme provázkem.
3
Na pekáčku na přepuštěném másle opečeme roládu ze všech stran, přidáme kousky celé skořice, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 160 °C asi 45 minut.
4
Z upečené rolády odstraníme provázek a nakrájíme ji na plátky. Vypečenou šťávu od rolády slijeme do pánve a se střikem cognacu zredukujeme, poté vložíme porce rolády, ještě zastříkneme cognacem a oflambujeme.
5
Podáváme s opečenými brambůrky s petrželkou.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Jandová K.
    Jandová K. |

    3. 4. 2013 19:08

    Kdo schvaluje recepty, by se měl přesvědčit co schvaluje. Autor opíše co mu padne pod ruku a ještě se dočká schválení receptu, smutné.

  • Zdena
    Zdena |

    1. 4. 2013 18:28

    Kluci v akci :'(