Salát s hroznovým vínem a vlašskými ořechy

Hodnocení:

Moje:

20 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 0,5
      lžička paprika - sladká
    • provensálské koření
    • 2
      ks kuřecí prsa
    • pepř mletý
    • sůl
    • rostlinný olej na smažení
    • 75
      g salátové listy zelené
    • 300
      g hroznové víno červené bez pecek
    • 40
      g vlašské ořechy
    • 2
      snítka kopr čerstvý
  • Dresink:
    • 1
      ks šalotka
    • 2
      lžička kopr nasekaný
    • 2
      lžíce majonéza
    • 1
      lžička med
    • 0,5
      lžíce citronová šťáva podle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Začněte dresinkem. Šalotku i kopr nasekejte najemno a promíchejte s majonézou, medem a podle chuti i trochou citronové šťávy. Dejte chladit do ledničky.
2
Hladkou mouku smíchejte s kořením. Kuřecí prsa osolte, obalte v mouce a z obou stran opečte na pánvi dozlatova. Nechte je asi 10 minut odpočinout a nakrájejte na tenké plátky.
3
Saláty rozdělte na čtyři talíře a přidejte na poloviny pokrájené kuličky vína. Navrch položte nakrájené maso, zalijte trochou dresinku a posypte nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a koprem.
4
//**NÁŠ TIP:** Zkuste pro změnu místo hroznového vína přidat do salátu na malé kousky nakrájenou mandarinku.//

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.