Autor:

Krkonošské kyselo

Střední
Ingredience
Kmín  
Sůl  
Máslo  
Kvásek
1 porce - těsto na chleba, měla by prodávat každá slušná pekárna
 
Sušené houby
množství podle obliby
 
Brambory
dle obliby zahuštění
 
Vejce
dle obliby zahuštění
 

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Do studené vody dát na 20-30 minut namočit houby a kmín. Mezitím nakrájet brambory, pak to dát k houbám, osolit a začít vařit. Až jsou brambory měkké, dát kvásek rozmíchaný (nejlépe rozšlehaný) ve studené vodě. Přidat míchaná vajíčka a povařít 3-4 minuty a míchat (!!!) - musí to zesklovatět. Když je to na talíři, poleje se přeškvařeným máslem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
3
3 4 5 1

Komentáře k receptu: Krkonošské kyselo

Komentáře

  1. Danča   11.12.2015 | 22:18 | reagovat |

    Tradiční kyselo se správně dělá tak, že houby se povaří, brambory se vaří ve slupce zvlášť v hrnci, a do hrnce k houbám se přidá rozmíchaný kvásek. Kmín se nepřidává - ten je již v kvásku - lidi dřív neměli moc inkrediencí co by měli na přidání do jídla a navíc kvásek byl základ......V talíři pak rozklohníte oloupanou bramboru, přidáte malinký kousek másla a zalijete houbami s kváskem, trochu se posolí a je to..... Jako sváteční verzi kysela je možné přidat míchaná vajíčka.... Dobrou chuť...

  2. kahronova   26.11.2014 | 18:19 | reagovat |

    skvělé, dělala jsem ho už 3x během 14dní (s houbami i bez) a kdo ochutnal pěl chválu ;-)

  3. ROP   14.02.2012 | 17:46 | reagovat |

    Největší problém - jak na jižní moravě sehnat dobrý kvásek. Pekaři se s ním loučí velmi neochotně - asi si myslí, že bychom si dělali chleby doma a stali se tak nežádoucími samospotřebiteli. Argument, že je to na polívku nezabírá. Ale když se sežene - polívečka je ham ham !!

  4. luboš   19.01.2012 | 12:14 | reagovat |

    To vaše kyselo z pod Krkonoš je teda bašta.Z NovéPaky je tá moja.Kvások si odtial vozíme keď ideme na dušičky.To je dobrota.

  5. Ladia   29.07.2011 | 13:28 | reagovat |

    Polévky

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web