Autor:

Krevetové noky v zeleninové omáčce

Obtížné
Ingredience
Krevety
loupané
400 g
Mrkev 1 ks
Petržel 1 ks
Cibule 1 ks
Olej  
Žloutek
Hladká mouka 60 g
Strouhanka 60 g
Citron 1 ks
Bobkový list  
Hřebíček 6 ks
Muškátový oříšek  
Máslo 2 lžíce
Sůl  
Petrželka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Zeleninu očistíme a hrubě nastrouháme. Cibuli nakrájíme najemno a spolu se zeleninou krátce osmahneme na oleji. Zalijeme vodou a přidáme bobkový list, hřebíček a sůl. Zeleninový základ asi 20 minut povaříme a potom přes jemné sítko přecedíme.

Krevety necháme úplně rozmrazit, částečně je vymačkáme a zbylou šťávu necháme zvlášť. Několik krevet si odložíme a zbytek jemně posekáme. V míse je smícháme se žloutky, solí, nastrouhanou citrónovou kůrou, muškátovým oříškem, strouhankou a 2/3 mouky. Vypracujeme tužší těsto a z něj tvarujeme menší válečky.

Procezený základ uvedeme do varu a postupně v něm vaříme – asi 5 minut krevetové krokety a hotové udržujeme v teple. Do základu propasírujeme povařenou zeleninu a zahustíme zbylou moukou, kterou jsme prohnětli se změklým máslem.

Několik minut omáčku povaříme, dochutíme a vložíme hotové krokety. Ještě chvíli necháme na mírném ohni táhnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Rychlovka na víkend i na večeři Články z

Komentáře k receptu: Krevetové noky v zeleninové omáčce

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Za trest musela strávit noc v márnici. Zavřeli ji v 17 letech kvůli bratrovi Za trest musela strávit noc v márnici. Zavřeli ji v 17 letech kvůli bratrovi
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web