Krevetové noky v zeleninové omáčce

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g krevety loupané
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • 2
      žloutek
    • 60
      g hladká mouka
    • 60
      g strouhanka
    • 1
      ks citron
    • bobkový list
    • 6
      ks hřebíček
    • muškátový oříšek
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zeleninu očistíme a hrubě nastrouháme. Cibuli nakrájíme najemno a spolu se zeleninou krátce osmahneme na oleji. Zalijeme vodou a přidáme bobkový list, hřebíček a sůl. Zeleninový základ asi 20 minut povaříme a potom přes jemné sítko přecedíme.
2
Krevety necháme úplně rozmrazit, částečně je vymačkáme a zbylou šťávu necháme zvlášť. Několik krevet si odložíme a zbytek jemně posekáme. V míse je smícháme se žloutky, solí, nastrouhanou citrónovou kůrou, muškátovým oříškem, strouhankou a 2/3 mouky. Vypracujeme tužší těsto a z něj tvarujeme menší válečky.
3
Procezený základ uvedeme do varu a postupně v něm vaříme – asi 5 minut krevetové krokety a hotové udržujeme v teple. Do základu propasírujeme povařenou zeleninu a zahustíme zbylou moukou, kterou jsme prohnětli se změklým máslem.
4
Několik minut omáčku povaříme, dochutíme a vložíme hotové krokety. Ještě chvíli necháme na mírném ohni táhnout.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.