Autor:

Krevetové noky v zeleninové omáčce

Obtížné
Ingredience
Krevety
loupané
400 g
Mrkev 1 ks
Petržel 1 ks
Cibule 1 ks
Olej  
Žloutek
Hladká mouka 60 g
Strouhanka 60 g
Citron 1 ks
Bobkový list  
Hřebíček 6 ks
Muškátový oříšek  
Máslo 2 lžíce
Sůl  
Petrželka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Zeleninu očistíme a hrubě nastrouháme. Cibuli nakrájíme najemno a spolu se zeleninou krátce osmahneme na oleji. Zalijeme vodou a přidáme bobkový list, hřebíček a sůl. Zeleninový základ asi 20 minut povaříme a potom přes jemné sítko přecedíme.

Krevety necháme úplně rozmrazit, částečně je vymačkáme a zbylou šťávu necháme zvlášť. Několik krevet si odložíme a zbytek jemně posekáme. V míse je smícháme se žloutky, solí, nastrouhanou citrónovou kůrou, muškátovým oříškem, strouhankou a 2/3 mouky. Vypracujeme tužší těsto a z něj tvarujeme menší válečky.

Procezený základ uvedeme do varu a postupně v něm vaříme – asi 5 minut krevetové krokety a hotové udržujeme v teple. Do základu propasírujeme povařenou zeleninu a zahustíme zbylou moukou, kterou jsme prohnětli se změklým máslem.

Několik minut omáčku povaříme, dochutíme a vložíme hotové krokety. Ještě chvíli necháme na mírném ohni táhnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Maso plné bylinek Články z

Komentáře k receptu: Krevetové noky v zeleninové omáčce

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web