Těstoviny v krevetové omáčce

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Zdena z JM

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g krevety
    • 350
      g těstoviny
    • 1
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek
    • 50
      g máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • petrželka nebo pažitka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle opražíme na kostičky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme zmrazené krevety a přivedeme k varu. Asi v 1/2 dcl vody rozmícháme hladkou mouku, přilejeme do vroucí směsi a chvíli povaříme (mražené krevety pustí dost vody, takže opravdu stačí jen minimální množství vody na rozmíchání mouky a vznikne nám výborná omáčka). Ochutíme solí (kdo má rád tak vegetou) a přidáme na drobno nakrájenou petrželku nebo pažitku. Tuto omáčku smícháme s uvařenými, ještě horkými těstovinami.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.