Krémová polévka z růžičkové kapusty

Hodnocení:

Moje:

50 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 120
      g máslo
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 1,2
      l zeleninový vývar
    • 200
      g kapusta růžičková
    • sůl
    • 100
      g mrkev
    • pepř mletý
    • 0,5
      lžička polévkové koření
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Drobně nasekanou cibuli zpěníme na másle, zaprášíme moukou a vymícháme světlou jíšku. Zalijeme vývarem, prošleháme a vaříme asi 20 minut (často mícháme). Kapustu a mrkev očistíme, propláchneme. Mrkev nakrájíme na kostky. Obojí přidáme do základu a asi 25 minut vaříme. Nakonec polévku ochutíme solí, pepřem, polévkovým kořením a posypeme sekanou petrželkou.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • bozenka
    bozenka |

    13. 5. 2012 19:24

    vyborna polevka,zkousela jsem ji dnes po prve a opravdu vynikajici :-P .Davam za jedna!!!!