Autor:

Královská nakládaná zelenina (carska turšija)

Ingredience
Paprika
rajčatová
6 kg
Hlávkové zelí
střední - asi 1.5 kg
1 ks
Mrkev 1 kg
Celer
větší
1 ks
Kapie 1 kg
Sůl 500 g
Cukr 250 g
Med 250 g
Voda 1 l
Vinný ocet
6%
1 l
Pepř celý
kuličky
5 ks
Nové koření
kuličky
2 ks
Celerová nať
zelená
1 hrst

Postup přípravy:

Zelí nakrájíme na hrubo, mrkev na kolečka (2 mm), kapie na proužky, celer na plátečky (2 mm), nať na lístečky. Vše zamícháme s částí soli. Očistíme rajčatové papriky (vydlabeme semínka). Zbylou sůl, cukr, med, vodu a ocet svaříme a necháme vychladit. Papriky naplníme směsí, poskládáme do sklenice, přidáme koření a zalijeme studenou marinádou. Zatížíme a necháme uležet v chladu (postačí chladný špajz) alespoň 3 týdny. Můžeme též plnit do obyčejné sklenice a sterilovat (já je vařím 3 minuty, vypnu plyn a nechám ještě dojít 3 minuty).

Tato turšija je vynikající, při nesprávném skladování (v teple) může chytit nahoře bílou plíseň, proto je lepší ji sterilovat, i když pak není tak křupavá. Následná chuť a vzhled si zaslouží své jméno .

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Královská nakládaná zelenina (carska turšija)

Komentáře

  1. viera sidá   09.09.2007 | 13:06 | reagovat |

    kto robil nech odpovie či treba takú dávku soli,prosím aj o podrobný postup, stačí nálev na celú dávku

  2. Heluša Šmídová   24.08.2007 | 7:33 | reagovat |

    Dobrý dne paní AIRAN.Mám jen dotaz, jak dlouho a kde nejraději skladovat "silvestrovksou Křupavou nakládanou kapii",když ji udělám teď podle Vašeho receptu, vydrží mi do SIlvestra?Pokud se ovšem do ní nepustí moje dcery. Děkuji Hela

  3. Simča Sládková   17.08.2007 | 21:00 | reagovat |

    Jejdankote, a my dioma říkáme trošije (a dáváme tam taky květák :o). A taky ještě cibuli )

  4. Marsí   17.08.2007 | 14:56 | reagovat |

    Miluško..je to normální paprika světlé barvy, akorát nemá klasický tvar, ale kulatý jako rajče..:-)) dobře se plní a hezky pak vypadá..

  5. Miluše Vlachová   16.08.2007 | 9:00 | reagovat |

    ím rajčatová paprika ?

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web