Autor:

Králík po hájecku

Ingredience
Králík
1
 
Mrkev
1 větší
 
Paprika 3 ks
Rajčata 4 ks
Cibule
nebo pórek
1 ks
Špekáček 5 ks
Anglická slanina 50 g
Nové koření
10 kuliček
 
Pepř mletý
10 kuliček
 
Sůl  
Voda
na podlití
2 dl

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Odblaněného a naporcovaného králíka osolíme, dáme na pekáč. Na kousky nakrájíme shora uvedenou zeleninu, špekáčky rozkrojíme na 4 díly a s plátky anglické slaniny vše poklademe na maso. Prosypeme kořením a podlijeme vodou. V mírnější troubě (160 °C) dusíme pod pokličkou cca 1 hodinu. Po odklopení, případně můžeme opět trochu podlít (podle uvážení, kolik kdo chce šťávy) a bez pokrytí dopečeme do zlatova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Těstovinová rýže s krevetami Originální italské večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Králík po hájecku

Komentáře

  1. Ivana Samcová   04.11.2007 | 14:09 | reagovat |

    Maso se zeleninou můžu. Jen jsem místo špekáčků dala točený salám /byl doma/. Dala jsem ho o trošku méně, než je psáno v receptu. Překvapilo mne, ale jak je ten salám v tom dobrý. Jako přílohu jsme měli těstoviny. Díky za fajn recept.

  2. Tereza Jarčušková   05.08.2006 | 9:12 | reagovat |

    Zdenička, ale tá slanina dá tomu inú príchuť. Radšej by som dala menej špekáčikov.

  3. Zdena z JM   13.07.2006 | 6:14 | reagovat |

    Výborné,akorát jsem vynechala slaninu.Špekáčky se mi zdají dost tučné.Dobré je to s rýží a určitě by to šlo i s bramborami.Dávám 1.

  4. Tereza Jarčušková   13.06.2006 | 13:44 | reagovat |

    Tak som králika v nedeľu urobila a bol neskutočne dobrý, len tú mrkvu som vynechala ( ja varenú mrkvu nejem : o ). Dokonca sme sa prežrali...Za 1*******

  5. Tereza Jarčušková   25.04.2006 | 14:03 | reagovat |

    Mrkvu asi vynechám, ale inak je to fajn recept. Vyskúšam a napíšem : )

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web