Králík nakládaný

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • králík naporcovaný
    • hořčice
    • mletý kmín
    • cibule 4-5 ks
    • 100
      g slanina či špek
    • 0,5
      kostka máslo
    • 3
      ks česnek stroužky
    • sůl
    • koření kořenící směs kotanyi - Steak

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omytého králíka naporcujeme, každý kousek potřeme z obou stran hořčicí, narovnáme do pekáčku či remosky, posypeme kořením, mletým kmínem a osolíme. Nakrájíme cibuli a slaninu na drobné kostičky, smícháme a posypeme na králíka. Rozpustíme máslo a zalijeme králíka. Pekáček uzavčeme a dáme přes noc do chladu uležet. Druhý den pečeme, před dopečením přidáme vylisováný česnek.
2
Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Zařazení: Maso Králičí

Komentáře k receptu

  • Monika Špinková
    Monika Špinková |

    5. 12. 2008 12:13

    Opravdu vynikající recept, dala jsem i to pivo....všichni si pochvalovali.

  • Tarari .
    Tarari . |

    10. 10. 2008 09:07

    Tak doma se už zapomnělo, že jsem to kdysi vaříla, a tak mi přišly dvě SMS: 1. "Už NIKDY nedělej králíka... ", upřímně jsem se vyděsila.... Vždyť vypadal tak nádherně a jak voněl.... Následovala druhá SMS "jinak než takhle. Lepšího jsem ještě v životě nejedl!". Lepší doporučení dát nemohu, neboť můj manžel je pěkně "mlsná huba". Jo a Jitce Malinové děkuji za radu - to pivo - to bylo to pravé ořechové!!!

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    6. 8. 2007 10:49

    Paní Blaženo, příště podlejte světlým pivem, dejte 1/2 kelímku hořčice a uvidíte, že sosíku bude dost.

  • Helča
    Helča |

    6. 8. 2007 09:37

    Děkuji za skvělý recept. Maso bylo měkoučké a vůbec ne tak suché jako když se peče normálně. Přítel si velice pochutnal a ptal se co, že to máme za maso. Nebylo poznat, že jde o králíka. Díky...

  • Blažena Halušková
    Blažena Halušková |

    11. 1. 2007 14:50

    Tak jo, dávám velkou jedničku. Moc mi to chutnalo (uvidím, co ještě řeknou chlapi). Pro mě - chuť vyvážená jenom se mi zdá toho sosíčku málo. Aby pak ty moje chudinky nemusely papat suché bramborové noky. Dík za recept, ukládám do oblíbených.

  • Blažena Halušková
    Blažena Halušková |

    10. 1. 2007 14:39

    To se mi líbí - jdu do toho - zitra napíšu, jak to dopadlo...

  • Anonym
    Anonym |

    10. 1. 2007 14:17

    Půlka másla a 10 dkg špeku?

  • Blažena Halušková
    Blažena Halušková |

    10. 1. 2007 12:54

    To se mi líbí - jdu do toho - zitra napíšu, jak to dopadlo...