Králičí soté na zázvoru

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g králičí maso
    • 50
      g rostlinný olej
    • 150
      g kořenová zelenina
    • 100
      g pórek
    • 1
      dl bílé víno
    • 2
      lžíce škrob
    • pepř mletý
    • zázvor
    • worcestrová omáčka
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na jemné nudličky, osolíme, opepříme, přidáme 2 lžíce worchestrové omáčky, vsypeme škrob, zamícháme a zalijeme olejem (cca 2 lžíce). Kořenovou zeleninu a pórek nakrájíme na jemné nudličky. Ve větší pánvi rozpálíme olej, vsypeme nudličky loupaného krájeného zázvoru poté masovou směs.
2
Za stálého míchání opékáme dozlatova. Přisypeme kořenovou zeleninu, znova promícháme a přisypeme pórek. Podlijeme vínem, přidáme trošku worchestrové omáčky a povaříme. Rychlá příprava, vynikající chuť.

Komentáře k receptu

  • Václav B.
    Václav B. |

    29. 12. 2004 18:01

    Zabudla jste napsat, jaké bílé víno, když je tam zázvor, tak sladké, když je tam maso, tak suché. To chce říct, že polosladké?