Kozí sýr s pažitkou a pošírovaným vejcem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g kozí sýr (jemný, krémový)
    • 20
      g pažitka
    • 4
      ks vejce
    • 30
      ml bílý vinný ocet
    • 3
      ks ředkvička
    • 2
      ks vodnice
    • 30
      g baby špenát
    • 1
      ks okurka salátová (malá)
    • 120
      ml olivový olej
    • 40
      g rukola
    • 50
      g strouhanka
    • 20
      g máslo
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V misce rozmíchejte kozí sýr s částí najemno nasekané pažitky a dochuťte solí. Vodu s octem přiveďte k varu a opatrně do ní vyklepněte vejce. Vařte 4 minuty. Ředkvičky a vodnice nakrájejte na tenké plátky. Špenát propláchněte ve studené vodě. Okurku oloupejte a vypichovátkem z ní utvořte kuličky.
2
V misce promíchejte s olivovým olejem, nasekanou pažitkou a dochuťte solí. Rukolu vařte 1 minutu v hodně osolené vodě a pak dejte do misky s ledem. Vyždímejte, vložte do užší nádoby, zalijte olejem tak, aby byly listy zcela ponořené. Ponorným ručním mixérem dobře rozmělněte. Propasírujte přes cedník a zchlaďte.
3
=====Know-how=====
4
• Bylinkový olej nemixujte déle než 30 sekund, aby nezešedl. Můžete jej pak také použít na ryby, drůbež, saláty či předkrmy.
5
• Strouhanku nasucho opražte dozlatova a nakonec přidejte máslo a dobře promíchejte.
6
• Při podávání nejprve naskládejte plátky vodnice, na ty položte pošírované vejce a posypte opraženou strouhankou. Dvěma lžícemi vytvarujte z pažitkového kozího sýra nok. Vše ostatní rozložte volně okolo a pokapejte rukolovým olejem.
7
----
8
//Recept převzatý od šéfkuchaře Radka Davida//
Zařazení: Chuťovky Ze sýra

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.