Autor:

Korma

45 minut PT0H45M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
bez kosti
400 g
Cibule
větší
1 ks
Česnek 3 stroužek
Kari 2 lžíce
Skořice 1 lžička
Hladká mouka 1 lžíce
Vývar 320 ml
Bílý jogurt  
Zakysaná smetana
nebo šlehačka
 
Koriandr
(nejlépe čerstvý)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Nakrájíme na drobno cibuli, dáme na sucho osmahnout na Wok, tak 5 minut smažíme za stálého míchání. Nakrájíme na kostičky kuřecí maso, přidáme k cibuli s rozdrceným česnekem. Osmahneme dokud neni trochu do zlatova, to je za takové 2 minuty. Posypeme moukou, kari a skořicí, smažíme 1 minutu. Zalijeme vývarem a necháme vařit při občasném míchání na střední teplotě takových 20 minut. Po 20 minutách přidáme koriandr a šlehačku nebo jogurt či kysanou smetanu, odstavíme a hned podáváme.
Tip: při přidání kuřete mužeme přidat lžíci oleje.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
10 prohřešků proti italské kuchyni, kterých se dopouštíme Články z

Komentáře k receptu: Korma

Komentáře

  1. Anonym   15.12.2007 | 9:25 | reagovat |

    Vazeni,tenhle recept ma s Kormou spolecneho tak mozna to, ze vypada "indicky". Prava Korma je typicka prave kokosovou vuni a chuti. Dulezite pro tuto chut je pripravit si kokosove mleko doma z cerstveho kokosu. Kokos z cerstveho orechu rozsekame a slehame nejlepe ponornym slehacem. Vzdy kdyz zhoustne prilijeme sklenici vody. Tohle opakujeme alespon trikrat. Pote rukou vymackame kokos uplne dosucha a ziskanym kokosovym mlekem podleva maso pred dokoncenim. V zadnem pripade se nezahustuje moukou, Indove zahustuji rajcaty, ale nazory se lisi. Nesmime jeste zapomenou na rimsky kmin a cerstvy zazvor.

  2. Alena   02.06.2005 | 18:04 | reagovat |

    Někde do toho dávají i kokos, nejlépe ve formě "krémového kokosu" (creamed coconut),ale nevím, jestli se to dá v ČR koupit. Kokos tomu dodá tu vůni a indický nádech, já osobně to ještě sladím, pokud možno medem.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak se vyrovnat s nevěrou: Je to definitivní konec, nebo nový začátek? Jak se vyrovnat s nevěrou: Je to definitivní konec, nebo nový začátek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web