Základní kuřecí korma

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
35 minut
4
porce
neuvedeno
autor: newkav

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí prsa
    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      ks červená chilli paprička
    • 4
      stroužek česnek
    • zázvor 2
    • citronová šťáva z 1 citronu
    • olej
    • 300
      ml hovězí vývar
    • 200
      ml kokosové mléko
    • 1
      špetka sůl
    • cibulová nať

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí maso nakrájíme na kousky o velikosti sousta a odložíme stranou. Cibuli, chilli papričku, česnek a zázvor nakrájíme na kousky a spolu s limetkovou šťávou rozmixujeme na řídkou kaši.
2
V hluboké nepřilnavé pánvi rozpustíme máslo, vylijeme na ni kořenicí směs a za stálého míchání prudce vaříme asi 5 minut, než se odpaří většina vody a zůstane jen voňavá pasta. Tu shrneme ke straně pánve a přisypeme do ní kuřecí maso. Vše společně opékáme, dokud se maso nezatáhne.
3
Pak přilijeme vývar a kokosové mléko, podle chuti osolíme, promícháme a vaříme 15-20 minut, dokud není maso krásně měkké.
4
Mezitím nasekáme cibulovou nať. Děrovanou naběračkou vylovíme maso z omáčky a odložíme stranou. Pokud je omáčka příliš řídká, zhustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Pak vmícháme bylinky a vrátíme maso.
5
Podáváme s rýží.
6
Recept pochází z časopisu Gurmet. :-)
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • newkav
    newkav |

    11. 2. 2014 17:22

    To je kvůli zahuštění omáčky 8-)

  • moya
    moya |

    10. 2. 2014 02:44

    Jaky vyznam ma to vyndani masa naberackou?To je pitomost kdyz se hned vraci.