Kuřecí korma

Hodnocení:

Moje:

-
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g kuřecí maso
    • drůbeží vývar
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • 0,5
      lžička koření garam masala
    • koriandr na ozdobu
    • rýže jako příloha
  • Pasta Korma:
    • 2
      stroužek česnek
    • zázvor 2,5 cm čerstvého
    • 50
      g mandle - loupané
    • 6
      lžíce drůbeží vývar
    • 1
      lžička kardamom mletý
    • 4
      ks hřebíček mletý
    • 1
      lžička skořice
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžička koriandr
    • 2
      lžička římský kmín
    • cayenský pepř
    • 6
      lžíce olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny suroviny na přípravu pasty korma důkladně rozmixujeme na velmi hladkou pastu.
2
Kousky kuřecího masa smícháme v míse s pastou korma tak, aby byly pastou rovnoměrně obalené. Misku zakryjeme potravinářskou fólií a maso necháme v chladničce 3 hodiny rozležet, aby do něj pronikla chuť pasty. Maso potom mírně dusíme 25 minut za občasného míchání. Je-li přiliš suché, podle chuti je podlijeme trochou kuřecího vývaru.
3
Maso přelijeme smetanou ke šlehání, ochutíme směsí koření garam masala a zvolna dusíme dalších 15 minut. Pokrm necháme 10 minut před podáváním odpočinout.
4
Na talíře rozdělíme uvařenou rýži, na ni upravíme kuřecí kormu, ozdobíme snítkou koriandru a podáváme.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    5. 9. 2006 10:48

    bylo to docel dobré, jen mi to přišlo málo výrazné. Příště bych tam dala třeba víc pepře nebo chilli. Do pekáčku jsem dala dospodu brambory na čtvrtky, na to naložená stehna a polila zbytkem marinády. Z marinády se udělalo dost šťávy. Smetanou jsem již nepolévala.

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    2. 9. 2006 13:10

    zkusím do pasty naložit kuřecí stehna a dám věět, jak to dopadlo