Autor:

Koláč s čerstvým ovocem

20 minut PT0H20M
Snadné
Ingredience
Hrubá mouka 420 g
Cukr krupice 220 g
Tuk 220 g
Žloutek 6 ks
Mléko 1/4 l
Citron 1 ks
Prášek do pečiva 1 ks
sníh
Sníh z bílku 6 ks
Cukr krupice 6 lžíce
ovoce
Čerstvé ovoce  
Koláč s čerstvým ovocem

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Žloutky utřeme s tukem a cukrem dohladka. Přidáme kůru a šťávu z 1 citronu, 42 dkg hrubé mouky s 1 práškem do pečiva, 1/4 l vlažného mléka. Vzniklé těsto nalijeme na vymazaný plech.
Navršíme čerstvé ovoce výrazné chuti - nejlépe červený rybíz a pečeme do mírného zhnědnutí. Pak navršíme čepici z bílků (bílky šleháme dohusta, přidáme 6 lžic cukru) a pečeme tak, aby sníh nezhnědl.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Reklama
Polévka oháňková s květákem Menu podle starých kuchařek Články z

Komentáře k receptu: Koláč s čerstvým ovocem

Komentáře

  1. HelenaPa   23.08.2013 | 8:44 | reagovat |

    Peču podobný, těsto nechám částečně upéct, pak teprve dávám ovoce a sníh, aby ovoce nezapadlo do těsta. Dopečení se sněhem musí být velmi pomalé.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných
7 dietních tajemství Ivanky Trump: Jak si udržuje štíhlou postavu? 7 dietních tajemství Ivanky Trump: Jak si udržuje štíhlou postavu?
Retro fotogalerie: Jak se změnila lesbická láska od 19. století do současnosti Retro fotogalerie: Jak se změnila lesbická láska od 19. století do současnosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web