Koláč s čerstvým ovocem

Hodnocení:

Moje:

20 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 420
      g hrubá mouka
    • 220
      g cukr krupice
    • 220
      g tuk
    • 6
      ks žloutek
    • 0,3
      l mléko
    • 1
      ks citron
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • sníh
    • 6
      ks sníh z bílku
    • 6
      lžíce cukr krupice
  • ovoce
    • čerstvé ovoce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky utřeme s tukem a cukrem dohladka. Přidáme kůru a šťávu z 1 citronu, 42 dkg hrubé mouky s 1 práškem do pečiva, 1/4 l vlažného mléka. Vzniklé těsto nalijeme na vymazaný plech.
2
Navršíme čerstvé ovoce výrazné chuti - nejlépe červený rybíz a pečeme do mírného zhnědnutí. Pak navršíme čepici z bílků (bílky šleháme dohusta, přidáme 6 lžic cukru) a pečeme tak, aby sníh nezhnědl.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    23. 8. 2013 08:44

    Peču podobný, těsto nechám částečně upéct, pak teprve dávám ovoce a sníh, aby ovoce nezapadlo do těsta. Dopečení se sněhem musí být velmi pomalé.