Kokosovo-ořechové řezy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Marína_K

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto 1
    • 6
      ks vejce
    • 180
      g moučkový cukr
    • 90
      g ořechy
    • 90
      g hrubá mouka
    • 1
      špetka prášek do pečiva
    • 1
      lžíce kakao
  • Těsto 2
    • 6
      ks bílek
    • 6
      lžíce studená voda
    • 200
      g kokos
    • 30
      g hrubá mouka
  • Krém
    • 250
      g máslo
    • 250
      g moučkový cukr
    • 250
      ml mléko
    • 1
      balení zlatý klas
    • 1
      ks žloutek
    • 3
      lžíce cukr krystal
    • 50
      ks kokos
  • Poleva
    • 150
      g čokoláda na vaření
    • 2
      lžíce sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto 1: vejce vyšleháme s práškovým cukrem, přidáme ořechy, hrubou mouku, prášek do pečiva a kakao. Upečeme.
2
Těsto 2: bílky vyšleháme s krystalovým cukrem, přidáme studenou vodu a šleháme. Přidáme kokos a hrubou mouku. Upečeme.
3
Krém: vymícháme máslo s práškovým cukrem. Uvaříme krém z mléka, Zlatého klasu, žloutku a krystalového cukru. Mícháme na mírném ohni do zhoustnutí. Po vychladnutí smícháme s máslem a kokosem. Těsto 1 + krém + těsto 2 + poleva.
Zařazení: Moučníky Řezy

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    7. 3. 2007 07:18

    V Čechách hľadajte Krémový prášek.

  • Marína_K
    Marína_K |

    6. 3. 2007 10:54

    Zlatý klas je krémový prášok na prípravu vanilkových krémov a plniek. Jeho zloženie (čítam z balenia): kukuričný škrob, vanilková aróma, farbivá(žltá SY, chinolínová žltá). Určite dostať aj v ČR pod iným názvom. Prášok vyzerá(aj po uvarení) ako vanilkový puding, len z rovnakého množstva Zlatého klasu uvaríte hustejší krém ako z pudingu.

  • Lenka Richtrová
    Lenka Richtrová |

    25. 2. 2007 00:26

    Co je to Zlatý klas - v receptu je to v krému

  • Marína_K
    Marína_K |

    13. 2. 2007 22:51

    Anonym, môžete, ale ja nevidím dôvod. Tento recept mám z jednej fary spred asi 25 rokov. Komu chutí kokos, ozaj vrele doporučujem. Je to dobrý zákusok.P. Kovářová, ďakujem za doplnenie.

  • Anonym
    Anonym |

    13. 2. 2007 21:18

    Můžu , prosím Vás, použít polohrubou mouku místo té hrubé? Recept se mi velmi líbí, chtěla bych vyzkoušet na oslavu svých narozenin. Děkuji

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    13. 2. 2007 17:40

    Oki, autora tedy doplním.

  • Marína_K
    Marína_K |

    13. 2. 2007 16:50

    Citát Kuchařka on-line: Protože jste neuvedla e-mail.Ďakujem za vysvetlenie. Nevedela som, že je to podmienkou. Ako to teraz napravím? Môžem Vás poprosiť o doplnenie? Mám Vám uviesť všetky recepty, ktroých sa to týka?

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    13. 2. 2007 12:36

    Také mě řezy zaujaly, ale budu muset nejdříve našetřit ty bílky do těsta č. 2.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    13. 2. 2007 12:16

    Protože jste neuvedla e-mail.

  • Marína_K
    Marína_K |

    13. 2. 2007 12:10

    Idú tam celé vajíčka.Poznámka: Neviem prečo pri mojich receptoch, ktoré som teraz pridávala, nie je zobrazené Marína_K.

  • Andra
    Andra |

    13. 2. 2007 10:38

    Do cesta č. 1 idú celé vajíčka alebo len žĺtky, ktoré zostanú z cesta č. 2?