Kokosové rizoto s kari

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek jasmínová rýže
    • kokosový tuk
    • 1
      ks cibule
    • chilli papričky (stačí půlka podle pálivosti)
    • 1
      hrst kokosové lupínky
    • 1
      kelímek smetana
    • kari
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do neosolené vroucí vody přidáme větší hrnek rýže a za občasného míchání vaříme rýži do změknutí (cca 12-15 minut).
2
Mezitím si dáme na pánev rozehřát asi lžíci kokosového oleje - pozor, rozpálí se rychle. Nakrájíme cibuli, chilli a kokosové lupínky nadrobno. Nejprve hodíme smažit do pánve cibulku, až zesklovatí, přidáme kokos a chilli. Smažíme cca minutu na mírném ohni, trochu podlijeme vodou a přidáme kelímek smetany. Dochutíme asi lžičkou kari a soli a špetkou pepře podle chuti. Za stálého míchání vaříme asi 3 minutky, aby chilli a kokos smetanu provoněly. Stáhneme z plotny a do směsi vmícháme uvařenou rýži.
3
Můžeme přidat trochu parmezánu, kdo má rád, a nebo doporučuji bylinky (například bazalka je ideální).
4
No a rychlé, pro Čechy velice netradiční jídlo je na světě. Dobrou chuť! ;)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.