Knedlíky obojživelníci

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce dětská krupice
    • 4
      lžíce hrubá mouka
    • 4
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • sůl
    • 1
      kg brambory vařené oloupané brambory nastrouhané na jemno - nakrájíme na malé kostičky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse nejdříve umícháme vejce se solí, moukou, krupičkou a solamylem, přidáme brambory a rohlíky nakonec. Těsto vyklopíme na vál posypaný hrubou moukou, vytvarujeme 4 podlouhlé knedlíky. Vaříme 1/2 hodiny. Tento recept jsem slyšela kdysi v rádiu. Už jsem ho mnohokrát darovala a všichni se shodli, že se povedou i tomu, komu se jinak knedlíky nevedou. Nikdy neprasknou a dají se dobře krájet. Knedlíky se jmenují obojživelníci asi proto, že nejsou ani bramborové ani houskové, hodí se k pečenému masu.
Zařazení: Přílohy Knedlíky

Komentáře k receptu

  • Radka
    Radka |

    13. 11. 2012 15:23

    At čtu jak čtu tak v popisu nejsou napsané žádné rohlíky ale v návodu ano s tím že je přidáme nakonec ale kolik?

  • Ivana K.
    Ivana K. |

    12. 4. 2006 08:43

    Knedlíky jsou moc dobré, jen jsem musela přidat poměrně dost hrubé mouky navíc. Tak nevím, jestli mám malé lžíce nebo velká vejce. Jak má být těsto před vařením tuhé?