Knedlíky k omáčce a masu ala DoPe

Hodnocení:

Moje:

60 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg polohrubá mouka výběrová
    • 25
      g droždí
    • 2
      špetka sůl
    • 2
      ks vejce celá
    • 1
      hrnek vlažná voda přidat dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy vysypeme mouku a přidáme vejce a sůl. Do vlažné vody (ne horké) do jiné nádoby dáme v ruce podrcené kvasnice a počkáme, až se mírně zvednou. Toto pak lijeme do mísy k ostatním ingrediencím.
2
Pozor, kvásek by v této fázi neměl být nalitý přímo tam, kde je sůl - nemusí to vykynout, proto doporučuji dát sůl ještě pod mouku na dno mísy. Dobře vymísíme (moje babička říkala, že mísit se musí tak dlouho, až se na těstě začnou dělat puchýře). Posypeme trochou mouky a dáme na teplé místo vykynout do dvojnásobného objemu.
3
Na pomoučněné desce tvarujeme knedle, které po půlhodinovém znovukynutí vložíme do osolené vroucí vody (knedle mají snahu se okamžitě přichytit na dno, proto jim hned na začátku ode dna pomozte vařečkou) a vařte po každé straně 10 minut.
4
Pak je vyjmeme a ihned propícháme špejlí několikrát skrz, aby se nesrazily. Krájíme nití na šití na požadovanou tloušťku. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.