Autor:

Knedlíky k omáčce a masu ala DoPe

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 6
Ingredience
Polohrubá mouka
výběrová
1/2 kg
Droždí 25 g
Sůl 2 špetka
Vejce
celá
2 ks
Vlažná voda
přidat dle potřeby
1 hrnek

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Ostatní, Knedlíky

Do mísy vysypeme mouku a přidáme vejce a sůl. Do vlažné vody (ne horké) do jiné nádoby dáme v ruce podrcené kvasnice a počkáme, až se mírně zvednou. Toto pak lijeme do mísy k ostatním ingrediencím.
Pozor, kvásek by v této fázi neměl být nalitý přímo tam, kde je sůl - nemusí to vykynout, proto doporučuji dát sůl ještě pod mouku na dno mísy. Dobře vymísíme (moje babička říkala, že mísit se musí tak dlouho, až se na těstě začnou dělat puchýře). Posypeme trochou mouky a dáme na teplé místo vykynout do dvojnásobného objemu.
Na pomoučněné desce tvarujeme knedle, které po půlhodinovém znovukynutí vložíme do osolené vroucí vody (knedle mají snahu se okamžitě přichytit na dno, proto jim hned na začátku ode dna pomozte vařečkou) a vařte po každé straně 10 minut.
Pak je vyjmeme a ihned propícháme špejlí několikrát skrz, aby se nesrazily. Krájíme nití na šití na požadovanou tloušťku. Dobrou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Knedlíky k omáčce a masu ala DoPe

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web