Kapustový nákyp II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso
    • 500
      g kapusta
    • 100
      g slanina
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • zázvor
    • vegeta
    • sůl
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso smícháme s uvařenou a umletou kapustou, nakrájenou slaninou, cibulí, lisovaným česnekem, solí a kořením. Podle potřeby zahustíme strouhanou houskou promícháme a necháme chvíli odpočinout. Zapékací misku nebo pekáček (nejlépe z varného skla) vymastíme, vysypeme strouhankou a rozetřeme na to hmotu. Pečeme v troubě. Po upečení necháme vypářit, nakrájíme na kostky a podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou nebo s bramborovou kaší.
Zařazení: Maso
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nilda
    Nilda |

    6. 5. 2006 13:27

    Vejce zamíchat do masa s ostatními ingrediencemi, celé ne šlehat bílek, toto jídlo mám moc chutná

  • Anonym
    Anonym |

    5. 5. 2006 14:42

    To vajíčko, které uvádíte v ingrediencích a potom se nevyskytuje v postupu do směsi také patří? Celé nebo z bílků udělat sníh? Děkuji.

  • XY
    XY |

    8. 2. 2006 12:12

    Dělala jsem včera k obědu, místo slaniny jsem dala na kostičky nakrájené moravské uzené, protože je libovější. krásně se nákyp upekl, podávala jsem s bramborovou kaší. Jelikož mě ještě zbyl, tak musím říci, že večer studený nakrájený na plátky s chlebem a hořčicí byl lepší než teplý

  • Květa Dostálová
    Květa Dostálová |

    7. 11. 2004 14:13

    Velice zvláštní a dobré